Trainer Kayin Kleefstra van 1on1Panenka
Trainer Kayin Kleefstra van 1on1Panenka Foto: Rob Dijkstra

Kayin Kleefstra traint voetballers met 1on1Panenka

Heb jij er altijd van gedroomd om profvoetballer te worden, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan biedt Kayin Kleefstra met zijn onderneming 1on1Panenka uitkomst voor jou. De 23-jarige Leeuwarder startte ruim een jaar geleden met het persoonlijk begeleiden van voetballers om ze naar een hoger plan te tillen. Hij mag hierbij gebruik maken van de accommodatie van Blauw Wit '34. In de zomer trainden onder andere profspelers Mark Diemers (Feyenoord), Issa Kallon en Mees Hoedemakers (SC Cambuur) bij de voetbalschool, om de conditie op peil te houden. Het is inmiddels zo druk, dat zelfs in de kerstvakantie doorgetraind werd bij 1on1Panenka.

Individuele aandacht

Kleefstra onderstreept de populariteit van de individuele trainingen: "Voor veel spelers is de individuele training naast de gewone groepstrainingen echt een uitkomst. Ze trainen hier de techniek, de coördinatie en de awareness. Dat laatste ben ik inmiddels in gespecialiseerd. Met awareness leer je om je heen kijken, voordat je de bal ontvangt. Dat trainen we onder andere met behulp van iPads. De speler krijgt een kleur of getal te zien en noemt deze tijdens het ontvangen van de bal op. Op deze manier train je het brein".

Gat in de markt

De Leeuwarder trainer was zelf altijd een ambitieus voetballer en geeft aan deze individuele begeleiding wel eens te hebben gemist: "In groepsverband kom je moeilijk toe aan het trainen van deze belangrijke aspecten. Daarom wil ik jonge spelers helpen om echt tegen dat profniveau aan te komen. We passen de trainingen ook daadwerkelijk aan op wat de speler nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld moeite met je verkeerde been, dan trainen we die. Individuele training is daarom denk ik de mooiste training die er is".



Bekijk hier onze reportage op YouTube!

QR-code 1on1Panenka