Afbeelding

De viermiljoenste Toyota Yaris geproduceerd in Europa

Net voor de jaarwisseling was het feest bij Toyota Europa. Daar vierde men het feit dat de viermiljoenste Toyota Yaris van de productieband liep. De Yaris is bijzonder goed uitgerust.
De vier miljoenste Toyota Yaris mag er zijn. Uitgevoerd in de sportieve bi-tone-kleurstelling rood met zwart dak. Het betreft een Yaris Hybrid, de zuinigste Yaris uit het aanbod van de nieuwe Toyota Yaris met een verbruik van slechts 3,7 l/100 km gemiddeld, het laagste in zijn klasse. En ook de CO2-uitstoot is met 85 gr/km de laagste in het segment.

De vier miljoenste Yaris is een Yaris van de nieuwste, vierde generatie. Met een nieuw ontwikkeld voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) dat lichtgewicht en extra stijf is voor meer veiligheid en rijplezier. De Yaris Hybrid is uitgerust met de nieuwste hybride-technologie waarmee je tot 50 procent van de rijtijd elektrisch kunt rijden, zónder stekker. Duurzaam was nog nooit zó leuk! En het wordt nog leuker als je weet dat de nieuwe Yaris door de Consumentenbond is uitgeroepen tot de betrouwbaarste auto van het land!

In 1999 komt de Yaris voor het eerst in Europa en dus ook in Nederland op de markt. Al een jaar na zijn introductie roept een jury van onafhankelijke autojournalisten de Yaris uit tot Europese Auto van het Jaar! Dat was slechts één andere Japanse auto eerder gelukt. Sindsdien nam zijn populariteit ieder jaar gestaag toe. In 2019 verkochten ze in Europa maar liefst 224.000 stuks.

De nieuwe Yaris zet het succes voort. In nog geen maand na zijn showroomintroductie noteerden we in Nederland al 2.500 orders. Over een vliegende start gesproken! Vanaf de zomer van 2021 krijgt de Yaris gezelschap van de Yaris Cross. Deze compacte en stoere SUV wordt ook als zuinige Hybrid leverbaar.

Afbeelding