Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Gerard van der Schaar test de Jeep E-Hybride:

'Jeep doet een stap in de goede richting'

Gerard van der Schaar van MG Energy Systems is samen met zijn collega's elke dag bezig met verduurzaming en helpt bedrijven zich klaar te maken voor de toekomst. Volgens hem is dat een toekomst waarbij een groot deel van de mensen elektrisch gaan rijden: "Over een decennia of twee zal 50% van de Nederlanders elektrisch of gedeeltelijk elektrisch rijden."

Toen Van Der Schaar vanochtend bij de dealer kwam om zijn testauto op te halen was hij verrast de stoere Jeep E-Hybride te mogen testen: “De Jeep ziet er hartstikke net uit. Ik ben een wat een lagere zit gewend, maar ik moet zeggen dat deze hoge zit mij wel bevalt. Je hebt wat meer overzicht tijdens het rijden en stapt makkelijk in en uit de auto.”

Van Der Schaar vindt de Jeep E-Hybride een stoere auto, maar daar staat het merk natuurlijk ook om bekend: “Bij ons bedrijf hebben we een aantal vertegenwoordigers. Zij rijden door heel Europa en hebben een representatieve auto nodig. Vroeger kon je dan echt niet aankomen met een Jeep, maar ik moet nu toch mijn mening daarover bijstellen. Ik zou trots zijn als onze vertegenwoordigers in zo’n auto onze klanten bezoeken. Een representatieve, nette auto die door de hybride-functie ook uitdraagt wat wij belangrijk vinden; duurzaamheid.”

De Jeep, die vooral in de lagere snelheden zijn elektrische motor gebruikt, is volgens Van Der Schaar een ideale oplossing voor mensen die wel duurzaam willen rijden, maar niet overal kunnen laden: “Ik kan zowel thuis als op mijn werk laden, voor mij was de keuze voor een volledig elektrische auto dus niet moeilijk. Ik begrijp natuurlijk wel heel goed dat dat voor niet iedereen een oplossing is. Voor mensen die niet overal kunnen laden of voor hun werk grote afstanden moeten rijden is de Jeep E-Hybride perfect.”

Eindoordeel; een dikke acht: "Met deze actieradius en performance kunnen de meeste mensen uit de voeten. Qua uiterlijk en interieur scoort hij, denk ik, veel hoger dan de concurrent.” Van Der Schaar verwacht dat in de toekomst veel meer mensen (gedeeltelijk) elektrisch gaan rijden: "Over een decennia of twee zal 50% van de Nederlanders elektrisch of gedeeltelijk elektrisch rijden. Jeep is met deze prachtige hybride uitvoering goed onderweg en ik zie dit als de eerste stap die zij doen richting een volledig elektrische uitvoering.”

Afbeelding
Afbeelding