Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Bouwe de Boer test de DS 3 Crossback E-Tence

‘Ongelooflijk hoeveel luxe en veiligheid je hebt’

Bouwe de Boer van Freonen fan Fossylfrij Fryslân is ‘ferbjustere'. "Zo luxe als dit heb ik het nog nooit meegemaakt in een auto. Als je eventjes niet goed oplet zorgt de auto ervoor dat je binnen de lijnen van de weg blijft en dat je op tijd remt. De Citroën DS 3 is echt een geweldige auto.”

Bouwe de Boer is Energiecommissaris voor Friesland, is oprichter van de milieuvriendelijkheids- en milieustimuleringsclub Freonen fan Fossylfrij Fryslân waar 130 Friese bedrijven en (overheids)instanties bij zijn aangesloten en doet dat vanuit zijn baan als ambtenaar van de gemeente Leeuwarden. Hij rijdt door het hele Noorden, onder andere voor het organiseren van het Fossielvrije Weekend dat van 9 tot en met 11 oktober in Fryslân, Groningen en Drenthe plaatsvond.

Dat fossielvrije weekend zit er net op als hij dinsdag de dertiende zijn Citroën DS 3 ter beschikking krijgt. Als er een iemand is die deze wagen moet testen is het Bouwe wel. 'Mister Fossielvrij' is onder de indruk van deze Franse auto. “Echt, het is technisch en qua uiterlijk een paradepaard."

Hij weet vanuit zijn werk als geen ander hoeveel elektrische oplaadpalen en oplaadpunten er in Fryslân zijn. De actieradius van 400/450 kilometer is voor hem voldoende. “Ik heb ooit een auto op groen gas gehad terwijl je dat nog nergens in Fryslân kon krijgen. Maar ook dat lukt. Je wordt al doende steeds creatiever, ontdekt de mogelijkheden en dan is het ineens geen probleem meer.”

Het enige 'probleem': "Hij is zo luxe, mooi en met zoveel nieuwe technieken dat mijn vrouw er niet in durft te rijden." Sommige mensen zullen extra rijlessen moeten nemen, het onder de knie krijgen van alle technische details is niet zomaar klaar. Voordeel is wel dat je niet per ongeluk van weghelft kunt wisselen en kunt botsen vanwege de attente cruise control. Dat maakt dat het rijden in deze elektrische auto ontzettend veilig is. "Echt waar, dit is de toekomst, dat kan niet anders, deze auto verslaat alles wat auto's voorheen konden. Daarom geef ik de Citroën DS 3 het rapportcijfer 9.”

Afbeelding
Afbeelding