Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Beitske Visser test de BMW M5 Competition:

'Met 600pk kan ik me
prima vermaken'

Als autocoureur en tegenwoordig ook fabriekscoureur voor BMW is Beitske Visser verwend als het om auto’s gaat. Snel, sneller, snelst: ze kijkt niet snel ergens meer van op. Maar de BMW M5 Competition die ze van dealer De Beier uit Heerenveen voor een dag mocht lenen, kon haar zeker wel bekoren. Met nog maar 200 kilometer op de teller, bovendien hagelnieuw.

Heel toevallig liet haar drukke agenda het toe dat ze op de dag van de autotestdag in het land was. Tussen tripjes naar Italië en Frankrijk in, bezocht ze het thuisfront in Sneek. “En dat ik dan in zo’n speciale auto mag rijden, is altijd leuk.”

Een M240 als cadeau van de sponsor

Sinds haar achttiende rijdt ze al BMW, een 1 serie. En het wachten is op een nieuw exemplaar. De M240 is een cadeautje van de sponsor vanwege haar aanstelling als fabriekscoureur, maar vanwege de Corona-crisis duurt de levertijd langer dan normaal. “Het is een sportieve auto, eigenlijk een iets kleinere versie van deze”, legt de 25-jarige uit. “Deze M5 heeft meer dan 600pk, dus daar kan ik me prima mee vermaken”, zegt ze lachend. Ze heeft er geen extra rondje mee gereden, maar onderweg wel even gas gegeven. “En alle knoppen even ingedrukt.

'Ik heb onderweg wel even gas gegeven'

Het is een prachtige auto met veel vermogen die een mooi geluid maakt als je start. Hij heeft een goede wegligging, is wat stijver en dat voelt fijner voor mij als coureur. Hij stuitert iets meer en dat ben ik ook gewend op de baan.” Ook de politie merkte Visser op toen ze even wat boeken wilde inleveren bij de bibliotheek in Sneek. Er zijn daar geen parkeerplaatsen dus parkeerde ik even op de stoep. Niemand had wat door tot ik de auto startte. (lachend:) Dat gaat dus niet onopgemerkt.”

'De auto starten gaat niet onopgemerkt'

Als eindoordeel geeft Beitske Visser de BMW M5 Competition een 9.

Afbeelding