Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Daniël Oostra test de Kia Niro Hybride

'Wat een geweldige auto!'

"Echt wat een geweldige auto, wat een technische snufjes, heel bijzonder”, zegt zanger Daniël Oostra uit Noordwolde over zijn hybride Kia Niro die hij een dag mocht testen in het dagelijks verkeer. "Ik ken lang niet alle namen van de snufjes, maar dat hij ervoor zorgt dat je binnen de lijnen blijft rijden vind ik echt ongelooflijk.”

“Dat er een geweldige hifi-installatie in zit is uiteraard ook een pluspunt, want ik hou van muziek”, lacht de zanger. “Het enige minpuntje: ik vond hem een beetje lui optrekken. Maar dat kan ook mijn fout geweest zijn”, lacht hij wederom. “Misschien stond de automatische versnelling in de eco-stand in plaats van de sportstand, ik heb er nog te weinig verstand van om dat te kunnen zien.”

Zijn eigen Ford Transit Custom business edition met 170 paardenkrachten is een luxe krachtmonster. De Kia Nyro Hybride kan qua comfort goed meekomen. “De stoelen zitten ook best goed. Ik ben wat langer dan de gemiddelde Koreaan, maar toch zat ik prima. Ik vind het een solide auto, de deuren sluiten goed en deze auto heeft ook echt een goede uitstraling. Uitstraling vind ik namelijk ook belangrijk.” Bovendien, de auto heeft trekkracht. “Hij kan wel een aanhanger van 1300 kilo trekken, dat is interessant voor de paardenhobby van onze dochter. Dat is toch ook een belangrijk pluspunt. Bovendien heb ik begrepen dat de Kia in de lease reuze meevalt. Dat maakt hem nog aantrekkelijker.”

Nu hij vanwege de coronacrisis als artiest voorlopig niet het hele land door rijdt voor optredens, voldoet de actieradius van zo'n 400 tot 450 kilometer prima. Zodra de optredens weer gaan komen, heeft Daniël wel een auto met grotere actieradius nodig. "Dan moet'ie 800 kilometer in één keer kunnen rijden."

Als rapportcijfer geeft Daniël Oostra de Kia Nyro een ruime voldoende, maar liefst een 8,5. "Ik vond de automatische versnelling een beetje lui, maar dat kan ook aan mij hebben gelegen. Verder vind ik hem helemaal prima, mooi interieur, uitstekende bagageruimte, helemaal top.”

Afbeelding
Afbeelding