Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Rykele Dijkstra test de Ford Focus:

'De Ford Focus heeft mij verrast!’

Rykele Dijkstra is de ondernemer achter het bekende Leeuwarder verzekeringsbedrijf Dijkstra Assurantiën. Een beetje verknocht aan zijn eigen Audi is hij wel, maar speciaal voor RondOm Vandaag wilde hij de Ford Focus wel testen: “Hij ligt fijn op de weg en alles zit erop en eraan. Het is een erg complete auto, alles klopt. Een erg mooie uit die lekker zit. Nee, de Focus viel mij absoluut niet tegen.”

Dijkstra is positief verrast door de Ford Focus: “Het is even anders dan ik gewend ben. Ik heb zelf een hoge auto en als je dan in een wat lagere auto stapt, dan moet je altijd even wennen.” De dealer waarschuwde Dijkstra voor de automaat, maar de ondernemer rijdt zelf al enige tijd niet meer met een koppeling: “Als je eenmaal met een automaat gaat rijden wil je niet meer terug. Ik vond het dus juist heel fijn dat deze Focus is uitgerust met een automatische versnelling. Ik verbaas mij ook altijd weer over wat voor ontwikkelingen die techniek doormaakt. Vandaag heb ik de schakelingen bijna niet gemerkt, zo soepel gaat dat bij de Focus.

Dijkstra gebruikt zijn auto zowel voor woon-werkverkeer als voor privé. Een auto moet voor hem dan ook veelzijdig zijn: “Voor mijn werk is het belangrijk dat mijn auto representatief is, maar het moet ook niet al te gek zijn. Daarnaast moet de auto ook bij mij en mijn leven passen. Het moet bijvoorbeeld ruim genoeg zijn voor mijn gezin. De Ford Focus is een auto die zeker bij mij past, omdat er genoeg ruimte is voor mijn gezin en omdat je er ook zeker mee kan aankomen bij klanten.”

Waar Dijkstra ook over te spreken is, is de opties in de auto: “Alles zit erop en eraan en de functies zijn makkelijk te bedienen met het scherm in het midden van het dashboard. Ik heb niet alles kunnen proberen, maar wel de functies gebruikt die ik in mijn eigen auto ook ken. Dat gaat allemaal perfect. Het enige nadeel wat ik kon vinden is dat veel functies ook op het stuur te besturen zijn, waardoor er voor mij wat veel knopjes op het stuur zaten.”

Dijkstra geeft de auto een acht: "Als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding is de auto dat zeker waard. Het is een fijne auto. Hij ligt goed op de weg, trekt vlot op en de bediening is eenvoudig.”

Afbeelding
Afbeelding