Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Jacinta Ros test de Toyata Yaris Hybride:

‘Het liefste had ik hem
gehouden!"

Jacinta Ros is een echte duizendpoot en organiseert voor WTC Expo Leeuwarden interessante, verbindende en waardevolle evenementen, waaronder de jaarlijks terugkerende Business Contact Dagen Noord. Voor ons testte Ros de Toyota Yaris Hybride: "Ik ben heel positief verrast door de Yaris; hij rijdt heerlijk en is superstil. Ik kom helemaal tot rust tijdens het rijden.”

Ros geeft eerlijk toe in eerste instantie een beetje te zijn geschrokken van de opvallende rode kleur, maar dat ze, hoe langer ze keek naar de auto, juist die kleur en het design steeds meer begon te waarderen: “Het is een prachtige auto, zowel aan de binnenkant als de buitenkant. Van buiten lijkt het misschien op een compact wagentje, maar van binnen is hij ruim. Vanochtend heb ik mijn zoontje naar school gebracht en ook op de achterbank was genoeg ruimte. De sportstoelen zorgen voor een hele relaxte ervaring."

Wat Ros ook erg waardeert, is de hybride-functie van de Yaris: "Als de elektrische motor aanslaat is de auto muisstil, heerlijk. Ik mis het geluid van een benzinemotor totaal niet. In mijn eigen auto heb ik snel het gevoel dat alles snel, snel, snel moet. Nu is rijden een verademing, ik kom helemaal tot rust." Dat de auto zo stil is, vond Ros ook ergens een beetje eng: "Fietsers en voetgangers horen je misschien ook minder goed, dus op plekken waar veel andere weggebruikers zijn, zoals bij het station, heb ik extra voorzichtig gereden."

Ros daagde de Yaris nog even uit door over de hobbelige straten bij De Centrale te rijden, maar dat deed hij met verve: "De veringen zijn dik in orde." De automaat was een fijne toevoeging voor Ros, die gewend is net een koppeling te rijden: "De automaat voegde ook weer een beetje rust toe aan het ritje."

Ros, die normaal door de stad tuft in haar negenjarige Ford Focus, was zo gecharmeerd van de Yaris dat ze hem het liefst had gehouden: "Na negen jaar ben ik ook wel weer toe aan een nieuwe auto en ik ben zo positief verrast door de Toyota Yaris Hybride dat het zeker door mijn hoofd is gespookt om zelf eentje aan te schaffen. Hij rijdt gewoon heel soepel en je zit er lekker in. Echt een auto die bij mij past.”

Afbeelding
Afbeelding