Afbeelding

Floaten met je baby in Heerenveen

Sinds 1 oktober kunnen ouders met hun baby terecht bij een heuse babyspa in Heerenveen. Bij de spa, gevestigd in het Abe Lenstra stadion, worden gezinnen gezamenlijk lekker in de watten gelegd. Voor oprichter Mariska Bruinenberg is de spa een verlengstuk voor haar traumapraktijk, die overigens ook gevestigd is in het stadion. Bruinenberg wil hiermee een mooie plek bieden aan jonge ouders, die best nog wel eens onzeker kunnen zijn door alle maatschappelijke druk in het leven. Vanuit haar ervaring zag de traumatherapeut veel ouders met bevallingsproblemen. Daar wilde Bruinenberg vanuit haar filosofie iets voor betekenen.

Hoe werkt zo'n float sessie precies?

De float sessie is bedoeld voor baby's van 2 weken tot 9 maanden. Het doel van de sessie is uiteindelijk volledige ontspanning voor zowel ouder- als kind. In de spa hangt een ongedwongen sfeer met rustige muziek op de achtergrond. De ouders krijgen eerst een ademhalingsoefening, zodat ze zelf lekker ontspannen worden. De baby's worden vervolgens gemasseerd met olie. Daarna krijgen de baby's een nek float om de nek om lekker te gaan drijven. Hier stuit volgens Bruinenberg nog wel eens wat weerstand op van de ouders: "De ouders denken natuurlijk altijd aan de veiligheid van hun kind en de nek float kan soms wat eng lijken. Met een nek float hangt het hoofdje van de baby namelijk achterover en dat zorgt er voor dat de baby's meer lucht krijgen om te ademen. De baden zijn gecertificeerd, super veilig en gekeurd. Daarnaast is het water altijd op een aangename temperatuur tussen de 35 en 37 graden. Er worden bubbels toegevoegd en je merkt dat de baby's dat lekker vinden en de bubbels ook opzoeken. Daarmee wordt echt het gevoel van de baarmoeder nagebootst. Ze drijven en zetten zich af van de bodem".

Voldoening

De sessies geven Bruinenberg veel voldoening. De reacties die ze terugkrijgt zijn erg positief: "Mensen geven aan dat de baby's nadien altijd heel lekker slapen. Daar krijgen de ouders zelf ook meer rust van". Daarnaast wil Bruinenberg inspelen op het drukke leven van jonge ouders met een 'Opa en oma spetter uurtje': "Dit is een speciaal arrangement op de laatste zondag van de maand, waarbij de baby's op zaterdag een nachtje naar opa en oma gaan en de volgende dag kunnen zij dan naar de spa komen voor het badderen van de baby. Dit is vaak echt een ontlasting voor de ouders". Doordat Bruinenberg therapeut is, kan een behandeling ook vergoed worden uit de aanvullende zorgverzekering: "De meeste babyspa's hebben dit niet, dus dit kan handig zijn voor mensen om te weten".

Groeien

Bruinenberg heeft al meerdere praktijken, maar haar doel is om nog meer praktijken op te zetten, om daarmee zoveel mogelijk ouders van dienst te kunnen zijn. Ook in corona-tijd kunnen mensen overigens nog altijd terecht in de praktijk. Wel dienen hierbij de regels van het RIVM in acht genomen te worden. Na Corona is het doel voor Bruinenberg om ook in Zwolle een babyspa te openen en op nog twee andere locaties.

Meer info? Ga naar: www.babyspa-heerenveen.nl

Afbeelding