Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Raynaud Ritsma test de Alfa Romeo Giulia B-Tech

'Met deze auto heb je
gelijk bekijks'

Schoorvoetend gaf Raynaud Ritsma de sleutels van de Alfa Romeo Giulia B-Tech terug aan de verkoopadviseur van autodealer Jelle Talsma. "Wat een auto”, zegt hij met zijn kenmerkende glimlach op zijn gezicht. Het Friese multitalent geeft toe niks met auto's te hebben en bovendien bar weinig tijd te hebben gehad de auto uitgebreid te testen.

“Ik ben nog wel even naar mijn broer gereden maar die woont al op een kwartiertje rijden dus veel kilometers heb ik niet gemaakt. Maar ik merk wel dat wanneer je in deze auto rijdt, je gelijk een strakke spijkerbroek hebt. En een bekijks: dat is met mijn eigen auto wel anders.”

Snelheid

Geheel toevallig rijdt de presentator privé ook een Alfa. Een Mito. “En daar is helemaal niks mis mee. Maar die Giulia heeft 280pk en dat merk je wel als je gas geeft. Maar goed, wat heb je er aan als je maar 100 mag rijden? Ik ben niet zo'n asociaal die zich daar niet aanhoudt. Weet je: een mooie auto is leuk, en hij moet er goed uitzien, maar veiligheid is voor mij het belangrijkst.”

'Die 280 pk merk je wel als je gast geeft'

Hij vertelt dat hij voor zijn Mito in een zwarte Volkswagen Touareg reed. “Een prachtig ding, maar alleen al op de banden liep ik helemaal leeg. Op een gegeven moment kostte de auto me meer dan mijn hypotheek en dat werd me te gek.”

Ritsma: “Veiligheid daar betaal je voor en dat is prima. Maar ik ben me voor mijn volgende auto ook aan het oriënteren of het wat duurzamer kan. Want het is voor mij ook heel belangrijk, om op die manier een steentje bij te dragen. Toch ben ik ook beetje verliefd geworden op deze Giulia. Het sound systeem is ook belachelijk goed. Het enige minpuntje is de lage instap, verder is het een prachtexemplaar.”

Eindoordeel

Alles bij elkaar opgeteld geeft Raynoud de Alfa Romeo Giulia B-Tech een dikke 10

Afbeelding
Afbeelding