Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Ard de Graaf test Volkswagen ID.3

'Als ik hier zou wonen, wil ik in zo'n auto rijden!'

Als algemeen directeur van SC Cambuur rijdt Ard de Graaf dagelijks meer dan honderd kilometer heen en weer vanaf zijn woonplaats Heerde. De Graaf doet dit in zijn Audi Q3 sportback, omdat hij graag hoog, goed en veilig wil zitten. Toch is hij laaiend enthousiast over de Volkswagen ID.3: "voor kortere afstanden is het absoluut een monsterlijke auto".

De Graaf was sceptisch voordat hij in de Volkswagen ID.3 begon te rijden, omdat hij zelf bewust kiest voor een grote auto met zitcomfort en veiligheid. Daarnaast rijdt de auto volledig elektrisch en dacht de Graaf dat de batterij direct leeg zou lopen. Dat was echter absoluut niet het geval: "Sterker nog, Bert van den Akker (Bourguignon) verbaasde zich hoeveel batterij er nog op zat. Een stuk weg lag eruit in het centrum, dus ik moest helemaal omrijden en ik heb daardoor echt wel wat kilometertjes gemaakt." Volgens van den Akker gaat een volle accu dan ook ruim 370 kilometer mee, zonder daar echt heel veel moeite voor te doen.

Naast het feit dat de auto elektrisch rijdt, heeft de Graaf zich verbaast over hoe groot de auto daadwerkelijk is: "Het verbaast mij hoe groot hij is van binnen. Echt groter dan een Golf. Daarnaast ga je zitten en hij start en als je uitstapt gaat hij ook weer uit, dat vind ik al mooi. Hij accelereert goed, je geeft gas en je bent weg. Echt comfort!" Vooralsnog gaat de Graaf zijn Audi dus nog niet inruilen voor de Volkswagen, gezien het aantal kilometers die de algemeen directeur op jaarbasis aflegt. De accu dient opgeladen te worden aan een laadpaal, wat ongeveer 5 uren in beslag zou nemen. Dat is voor de Graaf een reden om toch nog te kiezen voor zijn huidige bolide. De Graaf denkt wel dat er in de toekomst steeds meer elektrische auto's bij komen en dat er steeds meer mensen in zullen rijden: "Het rijcomfort is namelijk echt perfect en als je het gas intrapt spat je weg." Wellicht als de techniek iets verder is, dat we dan de directeur van Cambuur in een volledig elektrische auto voorbij zullen zien komen.

Ondanks een sceptische blik op voorhand, heeft de Volkswagen ID.3 De Graaf weten te overtuigen: "een monsterlijke auto!"

Afbeelding
Afbeelding