Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Peter van de Schaar test de Suzuki Ignis:

'Dit is een prima
instapmodel'

Werkzaam voor MG Energy, de accufabriek in Leeuwarden, weet Peter van der Schaar alles van energieopslag-systemen. En dus was zijn eerste vraag toen hij te horen kreeg dat hij in de Suzuki Ignis mocht rijden: wat is hier nou precies hybride aan?

“Ik heb dus even gegoogled op alle termen en afkortingen waarmee je steeds te maken krijgt. Dit is dus een ‘milde hybride’ versie”, zo legt hij uit. “De Ignis hoeft niet opgeladen te worden. Door een generator en een lithium-ionaccu wordt de energie die wordt opgewekt bij het remmen opgeslagen. En die energie helpt dus bij het starten en het accelereren, wat benzine besparend werkt en dus het duurzame aspect is aan deze auto.”

Ik heb even gegoogled, het is een 'milde hybride'

Van der Schaar omschrijft de auto als redelijk vlot en licht. “Hij heeft niet super veel vermogen, maar rijdt wel soepel. Ik ben er niet de snelweg mee op geweest, maar had in de stad al al mijn zeven versnellingen nodig. Verder rijdt-ie stil en rustig.” Zelf rijdt hij in een door MG Energy omgebouwde Volkswagen Golf. “Die is full electric en dat is toch eigenlijk wel wat ik zoek in een duurzame auto. Gekscherend noemen we het altijd mijn boodschappenkarretje, maar eigenlijk kan ik er alles mee doen. En voor lange tripjes nemen we de auto van mijn vriendin.”

Als we hem vragen of de Ignis hem aanspreekt, erkent hij liever in zijn eigen auto te rijden. “Andere auto’s spreken me gewoon meer aan. Maar als instapmodel is dit echt geen gekke auto, want er zit ook stoelverwarming in en een lcd-scherm. En het prijsverschil met een vol elektrische auto is enorm, dus als je toch een verschil wilt maken maar geen groot budget hebt, is dit een prima keuze.”

Als instapmodel is die helemaal geen gekke auto

Als eindoordeel geeft Peter Suzuki Ignis een 7

Afbeelding
Afbeelding