Afbeelding
Foto:

Ik laat me nooit meer verleiden door zoete lekkernijen! Jij wel?

Ik heb het geprobeerd, maar heb de zoete verleiding van suikers niet altijd kunnen weerstaan. De lokroep is soms te groot, het gevoel in mijn lijf te sterk, vooral op momenten als ik een drukke dag heb. Wel heb ik gemerkt dat ik veel bewuster kies en twee keer nadenk voordat ik het in mijn mond stop. De behoefte om naar de supermarkt te gaan is aardig afgenomen.

Door het kiezen van producten met langdurige energie, zoals het eten van een banaan in plaats van een paar stukken melkchocolade voel ik me veel fitter. In het begin was mijn lichaam onrustig en voelde ik mij een verslaafde. Ik was helemaal uit mijn doen, was enorm chagrijnig, ik werd boos als iemand uit mijn omgeving zich er mee begon te bemoeien en ik voelde de hormonen door mijn lijf jagen.

Waarom is al dat zoete eten ook zo verleidelijk lekker? Van suiker krijg je even een moment dat je je fitter voelt, maar een moment later krijg je een enorme dip. Ik merk dat er in mijn manier van denken veel is veranderd. Als ik gezonde producten eet, heb ik veel meer energie en voel ik me ook rustiger.

In de afgelopen week heb ik biologisch rundvlees getest, dat mijn man bij een biologische boer uit de buurt had gekregen. Vier biefstukjes om precies te zijn, voor ons avondeten. We hadden er spaghetti met sperzieboontjes bij en waren heel benieuwd of je met dit stukje echt koeienvlees meer energie krijgt dan van vlees uit de supermarkt, wat vaak bewerkt is met onder andere water.

Als je het test moet je het puur testen, de enige smaaktoevoeging was de vloeibare boter waarin we het hebben gebakken. Wat ons direct opviel was dat het vlees veel steviger is en dat we echt moesten kauwen. Het vlees was zonder kruiden heerlijk van smaak. En wat een geweldige uitkomst was dat we ’s avonds geen enkele keer naar de keuken zijn gelopen om op zoek te gaan naar iets zoets en lekkers.

De afgelopen maand is mijn eetpatroon best wel positief veranderd. Het gaat steeds beter en ik ben heel bewust met voeding bezig. Het doorbreken van een verkeerd eetpatroon is best een uitdaging. Vooral nu de feestmaanden weer voor de deur staan. Ik laat me niet meer verleiden! Jij wel?