Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Quinten Lamsma test de Carver:

'De Carver is een unieke verschijning'

Quinten Lamsma is één van de talenten van SC Cambuur. Deze echte Leeuwarder speelt al acht jaar in de jeugdteams van Cambuur als middenvelder, maar ging voor ons de weg op met de Carver, een unieke cross-over tussen een auto en een scooter: "Voor mij is het ideaal; je kan overal tussendoor, maar bent wel beschermd tegen slecht weer."

De zeventienjarige Lamsma gebruikt voor alles zijn vertrouwde AGM scooter, die hem van huis, naar school en naar de club brengt. Desondanks zou hij zijn scooter omruilen met de Carver die hij vandaag mocht testen: “Het is ideaal; je bent in het verkeer erg wendbaar en kunt overal tussendoor, net als met een scooter. Maar op de scooter zit je toch altijd in de buitenlucht, ook bij slecht weer. In de Carver zit je beschut, je hebt een dak boven je hoofd en wordt beschermd tegen wind en regen. Erg fijn. Daarnaast is hij natuurlijk elektrisch, wat scheelt in de kosten.”

Geen auto en geen scooter

Volgens Lamsma is de Carver niet te vergelijken met een auto óf een scooter: “Het is echt een dingetje apart. Van beide voertuigen het beste.” Lamsma, in het bezit van een autorijbewijs, had geen moeite de Carver te besturen: “Ik heb hem opgehaald bij het bedrijf en daar heb ik een duidelijke uitleg gekregen. Daarna kon ik eigenlijk gelijk op stap, ik had het snel te pakken. Het is een automaat, dus eigenlijk hoef je alleen gassen, remmen en sturen, dat is niet heel moeilijk.”

Unieke verschijning

In de Carver reed hij langs vrienden, zijn ouders en zijn opa en oma, om de Carver toch even te showen: “Je hebt wel bekijks, ik merkte dat mensen mij wel even na keken maar ja, zo vaak zie je een Carver ook niet rijden.” De reacties van zijn vrienden waren allemaal positief: “Het is echt een uniek verschijning.”

Wat te prijzig

Lamsma is dus overtuigd van de kracht van de Carver, maar toch is de kans klein dat we hem binnenkort door Leeuwarden zien scheuren in het voertuig: “Voor jongeren is de prijs dan toch wat te hoog, denk ik. Ik had het al wel even opgezocht, maar dan mag ik nog wel even sparen.” De jonge Cambuur-speler geeft de Carver een zeven, een ruime voldoende: “Hij rijdt en zit heerlijk, maar voor mij is hij iets te prijzig.”

Afbeelding
Afbeelding