Artikelen in deze editie

Beroemde Friezen testen auto's; lachen, kletsen en slippen

Beitske Visser test de BMW M5 Competition:'Met 600pk kan ik me prima vermaken'Als autocoureur en tegenwoordig ook fabriekscoureur voor BMW is Beitske Visser verwend als het om auto’s gaat. Snel, sneller, snelst: ze kijkt niet snel ergens meer van op. Maar de BMW M5 Competition die ze van dealer De Beier uit Heerenveen voor een dag mocht lenen, kon haar zeker wel bekoren. Met nog maar 200 kilometer op de teller, bovendien hagelnieuw.

Elske DeWall testte de Mercedes GLA van Wensink'Deze Mercedes gaat op mijn wishlist'“Mijn vriend belde me enthousiast op om te vragen welke auto ik mee had gekregen. Lachend zei ik: een grijze… Verschrikkelijk natuurlijk dat ik niet een wist welke auto het was.” Elske de Wall moet er zelf hartelijk om lachen. Want hoewel ze misschien niks heeft met types, het aantal pk’s of gadgets, weet ze dondersgoed wat ze wil in een auto.

Rintje Ritsma reed in een VW Golf op Greengas'Je merkt niet dat je op Greengas rijdt'In het verleden scheurde Rintje Ritsma al heel wat af in verschillende auto's van Volkswagen. Het merk was namelijk trouwe sponsor van de oud-schaatser. Ook de Volkswagen Golf was voor Ritsma geen onbekende, maar een Golf die op biogas ofwel CNG rijdt, dat was wel een nieuwe ervaring. Ritsma merkte hier niets van. "Hij rijdt soepel en alles functioneert normaal, zoals het zou moeten.'

Wout Zijlstra test de Citroën C5 Aircross'Wat een ‘beest' van een wagen'Krachtmens Wout Zijlstra voelt zich uitstekend op zijn gemak in de krachtbron die de elektrische Citroën C5 Aircross is. "Het is geen fourwheeldrive maar ziet er wel uit als een Landrover waarmee je zo door het land en het bos kunt rijden. De vering is sterk en toch net zo soepel als bij die oude Citroën, de Snoekebek."

Elektrisch rijden is niet de enige manier om duurzaam van A naar B te reizen

Peter van de Schaar test de Suzuki Ignis:'Dit is een prima instapmodel'Werkzaam voor MG Energy, de accufabriek in Leeuwarden, weet Peter van der Schaar alles van energieopslag-systemen. En dus was zijn eerste vraag toen hij te horen kreeg dat hij in de Suzuki Ignis mocht rijden: wat is hier nou precies hybride aan?

Gerard van der Schaar test de Jeep E-Hybride:'Jeep doet een stap in de goede richting'Gerard van der Schaar van MG Energy Systems is samen met zijn collega's elke dag bezig met verduurzaming en helpt bedrijven zich klaar te maken voor de toekomst. Volgens hem is dat een toekomst waarbij een groot deel van de mensen elektrisch gaan rijden: "Over een decennia of twee zal 50% van de Nederlanders elektrisch of gedeeltelijk elektrisch rijden."

Joël Heiner test de Hyundai Kona electric'Geweldig, de auto trekt veel sneller op dan eentje met fossiele brandstof'

Ard de Graaf test Volkswagen ID.3'Als ik hier zou wonen, wil ik in zo'n auto rijden!'Als algemeen directeur van SC Cambuur rijdt Ard de Graaf dagelijks meer dan honderd kilometer heen en weer vanaf zijn woonplaats Heerde. De Graaf doet dit in zijn Audi Q3 sportback, omdat hij graag hoog, goed en veilig wil zitten. Toch is hij laaiend enthousiast over de Volkswagen ID.3: "voor kortere afstanden is het absoluut een monsterlijke auto".

Bouwe de Boer test de DS 3 Crossback E-Tence‘Ongelooflijk hoeveel luxe en veiligheid je hebt’Bouwe de Boer van Freonen fan Fossylfrij Fryslân is ‘ferbjustere'. "Zo luxe als dit heb ik het nog nooit meegemaakt in een auto. Als je eventjes niet goed oplet zorgt de auto ervoor dat je binnen de lijnen van de weg blijft en dat je op tijd remt. De Citroën DS 3 is echt een geweldige auto.”

'Als ik hier zou wonen, zou ik in zo'n auto willen rijden!'

‘Het is ongelooflijk zoveel luxe en veiligheid je met deze auto hebt’

Daniël Oostra test de Kia Niro Hybride'Wat een geweldige auto!'"Echt wat een geweldige auto, wat een technische snufjes, heel bijzonder”, zegt zanger Daniël Oostra uit Noordwolde over zijn hybride Kia Niro die hij een dag mocht testen in het dagelijks verkeer. "Ik ken lang niet alle namen van de snufjes, maar dat hij ervoor zorgt dat je binnen de lijnen blijft rijden vind ik echt ongelooflijk.”

Jacinta Ros test de Toyata Yaris Hybride:‘Het liefste had ik hem gehouden!"Jacinta Ros is een echte duizendpoot en organiseert voor WTC Expo Leeuwarden interessante, verbindende en waardevolle evenementen, waaronder de jaarlijks terugkerende Business Contact Dagen Noord. Voor ons testte Ros de Toyota Yaris Hybride: "Ik ben heel positief verrast door de Yaris; hij rijdt heerlijk en is superstil. Ik kom helemaal tot rust tijdens het rijden.”

Aantal elektrische auto’s ten opzichte van snelladers: ligt hier een kans?

Quinten Lamsma test de Carver:'De Carver is een unieke verschijning'Quinten Lamsma is één van de talenten van SC Cambuur. Deze echte Leeuwarder speelt al acht jaar in de jeugdteams van Cambuur als middenvelder, maar ging voor ons de weg op met de Carver, een unieke cross-over tussen een auto en een scooter: "Voor mij is het ideaal; je kan overal tussendoor, maar bent wel beschermd tegen slecht weer."

Raynaud Ritsma test de Alfa Romeo Giulia B-Tech'Met deze auto heb je gelijk bekijks'Schoorvoetend gaf Raynaud Ritsma de sleutels van de Alfa Romeo Giulia B-Tech terug aan de verkoopadviseur van autodealer Jelle Talsma. "Wat een auto”, zegt hij met zijn kenmerkende glimlach op zijn gezicht. Het Friese multitalent geeft toe niks met auto's te hebben en bovendien bar weinig tijd te hebben gehad de auto uitgebreid te testen.

Rykele Dijkstra test de Ford Focus:'De Ford Focus heeft mij verrast!’Rykele Dijkstra is de ondernemer achter het bekende Leeuwarder verzekeringsbedrijf Dijkstra Assurantiën. Een beetje verknocht aan zijn eigen Audi is hij wel, maar speciaal voor RondOm Vandaag wilde hij de Ford Focus wel testen: “Hij ligt fijn op de weg en alles zit erop en eraan. Het is een erg complete auto, alles klopt. Een erg mooie uit die lekker zit. Nee, de Focus viel mij absoluut niet tegen.”

“Ik houd wel van een beetje drama”

Ik laat me nooit meer verleiden door zoete lekkernijen! Jij wel?

Sorry, ik was slap, ik heb een appelbeignet gegeten en hij was heerlijk!

Aantal elektrische auto’s ten opzichte van snelladers: ligt hier een kans?