Afbeelding
Foto:

Nieuwe (gratis) politie-app voor snel contact met politie

De politie app waarmee gebruikers contact kunnen leggen met de politie is vernieuwd. De vorige app was vooral gericht op nieuws brengen en informeren. In de nieuwe app kun je direct vanaf het beginscherm een melding doen, een klacht indienen of gegevens checken. De app is te downloaden in de app stores.

Met de app kun je een melding sturen over bijvoorbeeld een verdachte situatie, inclusief een foto of video. Naast een melding is het ook mogelijk om een klacht of compliment over een politieoptreden door te geven.

Je kunt ook verkopersgegevens checken voordat je zaken doet via of met een handelssite of webshop. Met de app kan iedereen controleren of er meldingen zijn gedaan over het mailadres, IBAN, telefoonnummer of website van deze (ver)koper. Ofwel, of het een betrouwbare handelaar is.

Je kunt met de app controleren of een aangeboden (tweedehands) product bij de politie als gestolen geregistreerd staat; bijvoorbeeld door met de camera barcodes en/of kentekens te scannen. Overigens is het ook mogelijk om handmatig unieke serienummers in te voeren en te controleren op diefstal (zie ook Stopheling.nl).

Je kunt de gratis app vinden in de app stores (Apple iOS, Google Android) en van daaruit downloaden.