Dankzij deze schermen kan het clubhuis open blijven
Dankzij deze schermen kan het clubhuis open blijven

‘Blij dat we weer mogen voetballen’

DRACHTEN - Voor voetbalclub Drachtster Boys is het een uitdaging van formaat om ervoor te zorgen dat alle teams kunnen voetballen in het nieuwe seizoen, met inachtneming van de regels tijdens het huidige coronatijdperk.

Voorzitter Gijs Lokhorst: “We zijn erg blij dat we weer mogen voetballen. Het vraagt tijdens deze ‘corona crisis’ wel erg veel organisatie- en improvisatievermogen om voetbal mogelijk te maken. Vooral de organisatie rondom wedstrijden vraagt veel van club en vrijwilligers.”

Flink veel vergaderuren

Het bestuur en de verschillende commissies hebben heel wat vergaderuren gemaakt om het een en ander in goede banen te leiden bij de voetbalwedstrijden en de trainingen van de jeugd, de dames en de heren.

Gijs: “Het ter beschikking hebben van voldoende kleedkamers en zorgen voor naleving van de regels in het clubhuis zijn een uitdaging. Registratie van bezoekers goed organiseren is een must om waar nodig mensen te kunnen achterhalen.”

Niet alleen in de kleedkamers en de kantine, ook op de tribunes zijn maatregelen genomen. “Er zijn ‘looprichtingen’ aangeduid en markeringen op staan- en zittribune om de anderhalve meter ruimte tussen de mensen in acht te kunnen nemen.”

Plastic schermen in de kantine

Ook zijn er grote plastic schermen geplaatst om kantinepersoneel en bezoekers te ‘beschermen’ tegen mogelijke besmetting met het coronavirus. “Vele maatregelen zijn nodig om nieuwe besmettingen te voorkomen, dus dat betekent kopzorgen genoeg voor ons om alles op orde te hebben om het voetballen mogelijk te maken.”

Gijs: “Als club wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen dat je gedwongen gaat worden je clubhuis te sluiten. Dat wil niemand. Eigenlijk is het heel simpel: het gaat om bewustwording en nemen van eigen verantwoordelijkheid. Wanneer iedereen zich bewust is van de risico’s en verantwoordelijkheid neemt als het gaat om naleving van regels en adviezen, kunnen we het hele seizoen lekker voetballen en plezier beleven in en rond het veld.”

Steun van bedrijfsleven geweldig

“Iets anders is dat de steun van leden en sponsoren in deze zware tijden geweldig is te noemen. Ook voor het bedrijfsleven zijn het zware tijden en het is geweldig te ervaren dat uitzonderingen daargelaten de bedrijven onze vereniging blijven steunen.”

Onlangs is bekend gemaakt dat Bouwgroep Dijkstra Draisma de nieuwe hoofdsponsor gaat worden. Geweldig nieuws is ook dat de huidige hoofdsponsor @Work de club blijft steunen en de talenten van JO 17 categorie gaat sponsoren. Ook erg blij zijn we met de nieuwe sponsor bij de vrouwenafdeling: interieurspecialist Huitema uit Drachten.

“Wij hebben er alles aan gedaan en rekenen en hopen dat het een prachtig voetbalseizoen gaat worden voor iedereen”, aldus de voorzitter.

Afbeelding