Veel ondernemers hebben te maken met langzaam betalende klanten, u ook?
Veel ondernemers hebben te maken met langzaam betalende klanten, u ook?

Nooit meer wachten op uw geld

DRACHTEN - Veel ondernemers worstelen met hetzelfde probleem: ze sturen een factuur naar een klant, maar die wacht lang met betalen. En dat terwijl de ondernemer dat geld goed kan gebruiken om inkopen te doen of personeel te betalen. Factris biedt daarvoor een oplossing. Factris koopt facturen op en betaalt deze tegen een kleine fee direct uit. Zo hoeft de ondernemer niet te wachten op het geld en kan hij verder met het uitbouwen van zijn bedrijf.

Deze oplossing, die overigens al jaren bestaat, staat bekend als factoring. Factoring betekent dat een bedrijf facturen opkoopt en het bedrag snel, vaak binnen één dag, naar de ondernemer overmaakt. Vooral voor MKB’ers heeft dit veel voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat zij niet hoeven te wachten op hun geld. Facturen hebben vaak een betaaltermijn van meerdere weken en in Nederland is de betaalmoraal van afnemers op zijn zachtst gezegd discutabel. Gevolg: als leverancier moet je vaak lang wachten op je geld. Bij factoring wordt dat probleem teniet gedaan. De ondernemer krijgt direct het factuurbedrag (minus een kleine fee) uitbetaald, zodat zijn bedrijf kan blijven draaien en groeien. Daarnaast hoef je je als ondernemer ook geen zorgen meer te maken over de betaling van de facturen. Het factoring-bedrijf neemt, in overleg, het debiteurenbeheer over. Daarnaast zijn bij factoring debiteuren verzekerd tegen faillissement. Factoring is voor vrijwel elke MKB-ondernemer aantrekkelijk; alleen voor ZZP’ers is het niet echt geschikt.

Het Europese Factris, met het hoofdkantoor in Amsterdam, is zo’n factoring-bedrijf. Factris biedt een scherpe, lage fee aan, om factoring zo betaalbaar mogelijk te houden. Daarnaast staan ze bekend om hun persoonlijke touch. De accountmanagers van Factris kennen hun klanten en denken met hen mee. In het kennismakingsgesprek luisteren ze naar de wensen van ondernemers en maken ze samen een inschatting van wat factoring voor hen kan betekenen. Soms past zo’n oplossing namelijk niet goed bij het bedrijf. In dat geval zijn de accountmanagers daar eerlijk over. Bij Factris kunnen ondernemers ook zelf kiezen welke facturen ze zelf blijven innen en welke ze bij Factris neerleggen. Factris werkt met transparante voorwaarden en zonder verborgen kosten.

Unieke samenwerking met RondOm

Als RondOm Vandaag werken wij veel samen met lokale ondernemers. Wij weten dus als geen ander met wat voor problemen ze worstelen. Het wachten op factuurbetalingen is voor veel ondernemers een serieus probleem. Als lokaal platform zijn we bezig om meer diensten aan te bieden aan ondernemers en lezers, zodat we ons met hen kunnen verbinden en hen nog beter kunnen helpen. RondOm’s Boekenplank was het begin. De volgende stap is samenwerken met Factris om factoring aan te bieden aan onze lezers. Lijkt factoring u iets voor uw bedrijf? Meld u dan via onderstaande link aan voor een geheel vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Een ervaren Factris-accountmanager neemt dan contact met u op om samen met u te bekijken wat factoring voor u kan betekenen.

Ga voor meer informatie naar:
www.rondomzakelijk.nl

Afbeelding