Afbeelding
Foto:

Ik sport weer, doe jij mee?

STELLINGWERF - De corona maatregelen worden langzamerhand versoepeld. Sportscholen mogen vanaf juli eindelijk weer de deuren openen maar momenteel gelden er nog andere regels. Zo mogen trainingen buiten de deur al wel, maar moeten de apparaten binnen voorlopig nog onaangeraakt blijven. RondOm Vandaag sprak met sportschooleigenaar Guido Duiven over hoe hij zijn sportschool verantwoord weer opent.

15 mei kreeg Guido het nieuws te horen dat de gym weer open mocht en Guido liet er geen gras over groeien: “Nadat ik toestemming heb gekregen van de gemeente heb ik gelijk contact gezocht met het bestuur van voetbalvereniging Olyphia. Zodoende regelde ik een plek om trainingen te geven.” Tot 1 juni kunnen daar alle lessen gevolgd worden met uitzondering van de fitness, want het is onmogelijk om de apparaten die binnen staan mee naar buiten te nemen.

Capaciteit en veiligheid

De hoeveelheid mensen die aanwezig kunnen zijn is ook aanzienlijk meer omdat de sportvelden veel meer ruimte bieden dan de sportschool: “Een training met 100 mensen zou in principe al kunnen omdat er geen maximum aantal mensen is voor sportactiviteiten in de buitenlucht. De grootste groep waar we nu mee hebben gesport is twintig personen, maar als er meer mensen willen komen kan dat. We hebben ruimte genoeg.

Reserveren voor een training wordt via een app gedaan. Guido vindt de invoering daarvan een goede toevoeging aan zijn sportschool en daarom wil hij ook de app blijven gebruiken. Er gelden bepaalde eisen voor deelname aan de trainingen: “Iedereen moet gereserveerd hebben en geen last van corona symptomen hebben. We houden bij wie er meedoet aan de trainingen, zodat we dat altijd nog na kunnen gaan.” Verder ontsmetten de deelnemers voor de training hun handen en worden de attributen goed schoongemaakt. De toilet kan alleen in noodgevallen gebruikt worden en de deelnemers moeten zich thuis al om kleden. Van de kleedkamers wordt dus geen gebruik gemaakt. Volgens Guido gaat dat allemaal heel goed tot nu toe.

1 juli

Op 1 juli mag de sportschool zijn deuren weer openen voor leden en nieuwe leden. Op de Ik sport app kunnen ze alle roosters en protocollen vinden. Er zullen dan ook weer vrije trainingen in de fitness mogelijk zijn. Tijdens vrije trainingen mag geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en moet de anderhalve meter altijd gewaarborgd blijven. Het fitnessen wordt in tijdsblokken verdeeld, waardoor het nooit te druk is in de sportschool.

Op 1 juli mag je weer binnen bij ik sport. Kijk voor roosters en meer informatie op de site van Ik sport op https://ik-sport.nl. Daar staan ze voor u klaar om u te helpen weer helemaal fit te worden.