Afbeelding
Foto:

Sportschool Ebert gaat mensen weer helpen vanaf 1 juli

DRACHTEN - Het heeft een tijdje geduurd, maar sportschool Ebert mag zijn deuren vanaf 1 juli eindelijk weer openen! RondOm Vandaag nam contact op en interviewde de eigenaar over het heropenen van de sportschool. We vroegen naar hun huidige situatie, hoe je nu moet trainen bij Ebert en wat er zo belangrijk is aan het heropenen van sportscholen.

Hoe hebben jullie het tot nu toe gedaan?

“We hebben trainingen buiten gegeven. Dat is best moeilijk voor ons, vooral op de plek waar we nu zitten. Achter onze locatie hebben we wel een groot parkeerterrein, maar dit is publieke ruimte en die konden we niet gebruiken. Op eigen terrein hebben we te weinig plek helaas.”

Het zwembad was wel gewoon open?

“We hebben het protocol voor verantwoord zwemmen gevolgd, wat is opgezet door de zwembadbranche. We doen groepslessen gewoon zoals voorheen. Aquarobics, vrij zwemmen dat soort lessen worden gewoon doorgezet met een maximum van vier zwemmers. Op die manier kunnen we de anderhalve meter afstand garanderen. Het leszwemmen is weer van start gegaan en daar hoeven de kinderen geen anderhalve meter afstand te houden met elkaar, maar wel van de instructeur. Voor onze medewerkers geldt natuurlijk nog wel de anderhalve meter afstand. Die proberen we ten alle tijde te waarborgen.”

Wat is het belangrijkste?

“Dat ouders die zich in de kleedkamer bevinden de anderhalve meter afstand houden, we hebben natuurlijk ook een vaste looprichting in de sportschool aangelegd en er zijn verschillende punten waar de handen gedesinfecteerd dienen te worden. Dat staat allemaal in de protocollen, dus dat volgen we zo veel mogelijk op.”

Zijn jullie blij om weer open te gaan?

“Ja en nee, het liefst gaan we weer helemaal open, maar als je rekening moet houden met de nieuwe anderhalve meter maatschappij kan dat nou eenmaal niet. Er zijn nu een heleboel beperkingen die opgelegd worden. Dat is jammer en alles is op deze manier wat minder rendabel, maar het is wel het veiligste op deze manier. Daar ben ik me wel bewust van.”

Hoe moet je nu reserveren voor een training?

“Via internet. Je vult je clubnummer en geboortedatum in en aan de hand van die gegevens kan je je opgeven voor een training.”

Is het uitdagend om volgens die protocollen weer open te moeten?

“Je bent ondernemer, je moet doen wat je moet doen. Natuurlijk is het uitdagend maar je moet gewoon creatief zijn en kijken naar de dingen die wel kunnen. We willen zo snel mogelijk aan de slag kunnen met de mensen die kampen met de gezondheidsproblemen.”

Vanaf 1 juli weer helemaal open

Hoe dan ook is het voor menig sportschool niet eenvoudig om weer open te gaan. De nieuwe protocollen toepassen zorgt voor de mogelijkheid om weer open te gaan, maar brengen ook een boel beperkingen met zich mee. Toch kun je vanaf 1 juli weer gaan sporten in een gym naar keuze.

Afbeelding