Afbeelding
Foto:

‘E-GMP' - baanbrekend platform voor elektrische auto's

De Hyundai Motor Group (moedermaatschappij van onder meer Kia Motors Corporation) heeft vandaag zijn gloednieuwe Electric-Global Modular Platform (E-GMP) onthuld dat speciaal is ontwikkeld voor de volgende generatie elektrische auto’s van de groep. De eerste elektrische Kia op dit platform arriveert volgend jaar al in Nederland.

E-GMP biedt verschillende voordelen in vergelijking met de bestaande platforms van de groep, die elk voornamelijk zijn ontworpen voor auto’s met verbrandingsmotoren. Deze voordelen zijn onder meer een nog grotere flexibiliteit bij de ontwikkeling, hoge prestaties, een groter rijbereik, verbeterde veiligheidsvoorzieningen en meer binnenruimte voor inzittenden en bagage.

“E-GMP is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkeling en brengt onze meest geavanceerde technologieën samen. Dit innovatieve platform is een belangrijke basis om onze line-up van elektrische auto’s verder te laten groeien en verbeteren”, aldus Fayez Abdul Rahman, Senior Vice President of Vehicle Architecture Development Center van Hyundai Motor Group.