Anouk bij het dierenpark
Anouk bij het dierenpark Foto: Gerrit van Loon

Anouk helpt Faunapark Flakkee aan veel geld

Nieuwe Tonge - De actie van de 12-jarige Anouk Poulisse uit Middelharnis voor het dierenpark Faunapark Flakkee in loopt als een tierelier. Het doel is om tienduizend euro op te halen. De teller staat al ver boven de zesduizend euro. “Ik had niet verwacht dat het zoveel zou worden.”

Anouk haalde met haar actie al RTV Rijnmond en stond bij diverse andere regionale media in de schijnwerpers. En dat is alleen maar goed voor haar actie. Want hoe meer aandacht, hoe meer kans op gelddonaties. Haar moeder Germa Poulisse helpt Anouk waar ze kan. “Anouk bedacht zelf dat ze iets wilde doen voor de dieren van Faunapark Flakkee. In het verleden had ze zelf al twee dieren geadopteerd, maar ze wilde meer doen. De dieren kunnen niets aan dit hele corona-gedoe doen, maar wij kunnen ze helpen vond Anouk. Vandaar dat ze deze actie verzonnen heeft. De actie loopt heel goed, op dit moment staat het bedrag op 6380 euro.”

Zielig voor de dieren

“Faunapark Flakkee is een leuke dierentuin waar ik graag kom”, laat Anouk zelf weten. “Nu er corona is, komen er geen bezoekers en dus ook geen geld binnen voor de dieren. Dit vond ik zielig en ik ben daarom een actie gestart voor het park om de dieren eten te kunnen geven en te zorgen dat ze nog verzorging krijgen. De dieren kunnen hier niets aan doen, wij wel. Ik had niet verwacht dat het bedrag zoveel zou worden. Zelf dacht ik aan iets van 25 euro totaal, maar er zijn mensen die gelijk honderd euro of nog meer doneren. Toen dacht ik: oké, dit kan nog wel eens gaan lukken.”

Ambitieus doel

Het doel van Anouk is uiteindelijk om tienduizend euro op te halen. Meer mag ook natuurlijk. "Met dank aan de media zijn we al zo ver gekomen. Graag wil ik alle mensen al bedanken die gedoneerd hebben," aldus Anouk. De kleine dierentuin bij Nieuwe-Tonge heeft het moeilijk. Het park is pas sinds 20 november weer open. De kosten voor het voer en de verzorging van onder andere de stokpaardjes, vogels, vossen en neusberen lopen door. De zilvervosjes vindt Anouk persoonlijk het leukst. Het dierenpark van Goeree Overflakkee ligt midden in de Duivenwaardsepolder. Bij het park ligt ook een 18-holes midgetgolfbaan. Kinderen kunnen er een leuke speurtocht doen en er is een kleine speelplaats. Meehelpen? Doneren kan via: doneeractie.nl/help-faunapark-flakkee/46800.
Door Gerrit van Loon