Spelen in de lege Grote Zaal
Spelen in de lege Grote Zaal Foto: Bernd Köhnen

Nieuwe serie Empty Concertgebouw Sessions

Wat afgelopen voorjaar als ad hoc initiatief begon groeide vervolgens al snel uit tot de Empty Concertgebouw Sessions. Met de lege Grote Zaal als achtergrond heeft de online serie een grote symboliek voor de status van Het Concertgebouw en de gehele cultuursector in deze moeilijke periode. De serie gestreamde concerten bereikte meer dan een miljoen kijkers. Daarnaast bracht Het Concertgebouw het afgelopen jaar twee grote online evenementen: het Mahler Festival Online in mei en het Beethoven Festival Online afgelopen week. In het kader van deze Beethovenweek bracht het Van Baerle Trio het Pianotrio in D groot ten gehore als onderdeel van de Sessions.

Her Majesty akoestisch

Naar aanleiding van het vijftigjarige bestaan van het album Déjà Vu van Crosby, Stills, Nash & Young speelt Her Majesty een speciale akoestische set. De band met topmuzikanten uit de Nederlandse pop/rock en tevens vaste gast in tv-programma ‘M’ zal op 19 november een aantal classic folk/countrynummers ten gehore brengen. ‘Geweldig om dit jaar toch nog deze muziek in Het Concertgebouw te kunnen spelen. We zouden afgelopen zomer optreden, maar dat gaan we volgend jaar inhalen’, aldus bandlid Jelle Paulusma.

Sopraan Lilian Farahani

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani is normaal gesproken te vinden in operahuizen over de hele wereld. Zo zong Lilian afgelopen zomer nog op het prestigieuze Festival International d'Art Lyrique d'Aix-en-Provence. Het Concertgebouw schoof haar naar voren als één van de gezichten van het concertseizoen 2020-2021. Helaas kan haar recital in de Kleine Zaal op 27 november geen doorgang vinden. De Empty Concertgebouw Session op 26 november grijpt ze dan ook met beide handen aan: "In de Empty Concertgebouw Session kan ik mijn favoriete stukken ten gehore brengen uit de verschillende programma's die ik bedacht had. Ik kijk enorm uit naar dit optreden!"

Van Lanschot Kempen en Het Concertgebouw

Sinds 2018 is Van Lanschot Kempen de hoofdsponsor van Het Concertgebouw. ‘Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek’ is het motto van de samenwerking.