Afbeelding
Foto: Shutterstock

Sinterklaasavond is anders dan anders: Tips voor een heerlijk avondje met óf zonder Sinterklaas

Nu de Sint en zijn Pieten niet zoals altijd grote intochten kunnen organiseren en ook al niet op feestjes thuis kunnen verschijnen, is het Sinterklaasfeest toch echt anders dan anders. Al hadden we al de nodige discussies over andere elementen van dit traditionele feest, kinderen kijken er jaarlijks reikhalzend naar uit. Hoe houden we het Sinterklaasgevoel hoog?

Eerlijk is eerlijk, we worden wel creatief in een tijd waarin de regels rondom feestjes met veel mensen streng zijn. Op afstand kan je van alles bedenken en gelukkig biedt de digitale wereld ons ook veel opties. Al hopen we natuurlijk volgend jaar weer uitbundig met de hele familie bij elkaar te zitten op 5 december!

Flitsbezoek

Sinterklaas in huis ontvangen, de kinderen bij hem op schoot nemen en de zelfgemaakte tekeningen bekijken; dat zit er nu niet in. Maar een flitsbezoek kan natuurlijk wel. Via bijvoorbeeld sinterklaasboekingen.nl kun je een flitsbezoek van Sinterklaas regelen. De Sint belt aan, Piet geeft de zak met cadeaus en wat strooigoed en je kunt op een afstandje met ze praten. Hebben de kinderen hem toch mooi even gezien.

Surprise met de post

Pakjesavond familie of vrienden is het leukst, maar ben je niet bij elkaar, dan kun je elkaar natuurlijk ook iets toesturen. Je kunt een cadeau online bestellen en laten bezorgen, maar zelf een surprise knutselen is origineler. Je moet er wel op tijd bij zijn, de bezorgdiensten hebben het razend druk. Trek online lootjes, bijvoorbeeld via lootjestrekken.nl. Je kunt hier ook wensenlijstjes maken. Met een videogesprek via skype of messenger kun je met elkaar de surprises uitpakken.

Skypen met de Sint

Via al die moderne middelen kun je ook een heuse afspraak maken voor een Skype- gesprek. Dat regel je bijvoorbeeld via boekdesint.nl. Door te praten met de Sint via een tablet of laptop kun je een kijkje nemen in zijn leven en zie je hem en zijn Pieten zien in de werkkamer, waar het grote boek met alle namen op tafel ligt. Zo wordt het toch heel echt. Regel dat er tijdens het gesprek een Piet voor de deur staat om de cadeaus te brengen.

Videoboodschap

Om iets minder afhankelijk te zijn van de techniek van het internet, kun je ook een videoboodschap van de Sint rkijgen. Hij spreekt de kinderen dan toe in een persoonlijke boodschap die vooraf opgenomen is. Zo kun je op pakjesavond de video laten zien. Sint spreekt alle kinderen persoonlijk aan, laat ze een liedje zingen en vertelt, als ze lief zijn geweest, waar de cadeaus liggen. Even googelen voor de verschillende aanbieders van deze videoboodschappen.

Speurtocht

Niet zozeer voor pakjesavond, maar het verhoogt de voorpret aanzienlijk: een speurtocht in de buurt. Er zijn heel veel mensen die hun raam aangekleed hebben in het Sinterklaasthema. Neem een afstreepkaart met afbeeldingen van pakjes, sintjes en pietjes mee en turf hoeveel je er kunt spotten. Gezellig, en je bent er even uit met de kinderen. Bij thuiskomst warme chocomel en een schoencadeautje natuurlijk.

Ook voor grote mensen

Uitgekeken op het spelen van bordspellen met je huisgenoten? Ga het internet op en zoek op sinterklaasgame. Dan vind je allerlei spellen met opdrachten voor het hele gezin, kun je op de foto met Sinterklaas en paardje Ozosnel, kunnen kinderen hun pietendiploma halen en hun kennis over sinterklaasliedjes testen. Je kunt dit ook met collega’s doen. Via bedrijfsfeest.nl krijgen alle collega’s inloggegevens van de Sinterklaas Game en zo kan iedereen thuis op zijn eigen moment het spel spelen. Laat dat heerlijk avondje maar komen!

Afbeelding