Tover je raam om tot Sinterklaasetalage
Tover je raam om tot Sinterklaasetalage Foto: Jeanien de Gast NIEN Fotografie

Heb jij al een Pietje gezien? Ze zijn er echt!

Volledig coronaproof natuurlijk, het moet allemaal wel zonder boete gebeuren. Dus wie weet kom je ze nog ergens per ongeluk tegen! Want ze zijn zeker wel in de buurt.

Happy Stones

Begin dit jaar konden we wel een oppepper gebruiken. Het idee ontstond om Happy Stones te verspreiden. Mooi versierde steentjes met een lieve boodschap of een leuke tekening. Precies dat wat je nodig hebt om een lach op je gezicht te toveren in moeilijke tijden. Deze enthousiaste groep mensen is nog steeds bezig met het laten zwerven van steentjes. Maar nu maken ze de Happy Stones nóg eens extra speciaal! Ze laten namelijk massaal Pietensteentjes zwerven over het eiland. Zo kan het dus heel goed zijn dat je ineens een Pietje tegenkomt op straat! Heb je hem gevonden? Bewaar hem goed of laat hem ergens anders weer verder zwerven voor een ander kindje. Deel ook zeker een foto op Facebook, de makers vinden het namelijk super leuk om te zien waar hun stenen naartoe zwerven.

Pietentocht

En in de semi-lockdown van de eerste coronagolf plaatsten mensen massaal beren achter het raam. Kinderen op straat konden zo de berentocht lopen en in hun eigen wijk opzoek gaan naar beertjes. Nu Sinterklaas in het land is wordt er geopperd om dat gewoon weer te doen, maar dan met Sinterklazen en Pietjes. Dus zet je vensterbank vol met Sint en Piet, dan kunnen de kinderen toch nog het Sinterklaasgevoel krijgen dit jaar. Je kunt natuurlijk ook een Pietje op je raam tekenen, of een poster ophangen. Het is overigens niet de bedoeling om in grote groepen de straat op te gaan voor deze Pietentocht. Denk aan de coronaregels en ga gezellig met je eigen gezin erop uit. En ga ook geen tuinen in of op de ramen kloppen.

Doe mee

Ga jij zelf nog op een speciale manier Sinterklaas vieren? Deel het op sociale media met de hashtag #RondOmSinterklaas, misschien inspireer jij anderen wel met jouw leuke idee! Deel daar ook zeker je Pietenvondsten, dat vinden we alleen maar leuk.

Door Sam Fish