Afbeelding
Foto:

Lespakket 'De Schooltuin'

Op 8 oktober 2020 komt de film “De Schooltuin – een jaar rond met je handen in de grond” uit in de bioscoop en filmtheaters. Naast de film willen we scholen en leerlingen inspireren om ook zelf aan de slag te gaan met het verbouwen van hun eigen groenten. Als ondersteuning daarbij is door EMS FILMS en IVN Natuureducatie audiovisueel lesmateriaal ontwikkeld voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. Vanaf vandaag al is dit materiaal voor iedereen geheel gratis beschikbaar.

Lessen van zaaien tot oogsten

Het lesmateriaal bij de film “De Schooltuin” bestaat uit zes lessen. Deze lessen kunnen apart of als lessenreeks worden gebruikt. Ze zijn gericht op leerlingen van groep 4, 5 en 6 in het basisonderwijs. Maar ze kunnen ook prima voor kinderen in de BSO worden gebruikt. Alle lessen zijn gebaseerd op fragmenten uit de film De Schooltuin. De thema’s van de lessen zijn: zaaien, de bodem, groei, dieren in de moestuin, samenwerken, oogst.

Bij elke les hoort een videoclip van ongeveer 2 minuten en een aantal bonusclips. Het lesmateriaal wordt gratis online aangeboden aan alle scholen, BSO’s en (natuur)organisaties. Het bekijken van de bioscoopfilm kan vanaf 8 oktober.

Afbeelding