Afbeelding
Foto:

Hyundai KONA Electric krijgt opvolger in zomer van 2021

Hyundai presenteert de vernieuwde KONA Electric. De volledig elektrisch aangedreven compacte SUV komt in de zomer van 2021 naar Nederland en valt vooral op door zijn verder aangescherpte design, extra veiligheidsvoorzieningen en connectiviteitsfuncties en upgrades op het gebied van comfort en gebruiksgemak.

Sinds zijn lancering in 2018 heeft de vraag naar de Hyundai KONA Electric alle verwachtingen overtroffen. Met zijn krachtige elektrische aandrijflijn, riante actieradius en stijlvolle SUV-looks valt hij zeer in de smaak bij vooral de Europese automobilist. Wereldwijd zijn de afgelopen twee jaar 120.000 exemplaren verkocht, waarvan meer dan 53.000 in Europa.
Sinds dit jaar wordt de KONA Electric behalve in Zuid-Korea ook geproduceerd in de Hyundai-fabriek in Tsjechiƫ. Speciaal voor de KONA Electric is het productieproces daar verder gemoderniseerd. Omdat ook het batterijpakket in Europa wordt gefabriceerd, is er nauwelijks nog sprake van wachttijden. Nu bestellen betekent binnen 14 dagen rijden.

De vernieuwde KONA Electric zal net als het huidige model leverbaar zijn met keuze uit twee verschillende batterijpakketten. De elektromotor in de versie met 64 kWh-batterijpakket levert een maximaal vermogen van 204 pk (150 kW), goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 7,9 seconden en een maximumsnelheid van 167 km/u. De KONA Electric met 39,2 kWh-batterijpakket levert 136 pk (100 kW) en accelereert van 0 naar 100 km/u in 9,9 seconden. De maximumsnelheid van deze versie bedraagt 155 km/u. Het koppel is voor beide versies gelijk: 395 Nm.
De vernieuwde KONA Electric wordt komende zomer in Nederland verwacht. Meer details voor het Nederlandse gamma maakt Hyundai in een later stadium bekend.

Meer info: https://hyundai-pers.nl/