Nog even genieten van de laatste weken zomervakantie kan prima dicht bij huis
Nog even genieten van de laatste weken zomervakantie kan prima dicht bij huis

Op pad met de kids in eigen stad

SNEEK - Het einde van de zomervakantie is alweer in zicht, maar dat betekent niet dat er een eind komt aan zomerse dagen met je kind. Natuurlijk willen jullie nog een paar leuke weken beleven, maar met de corona-uitbraken in het buitenland blijf je misschien liever nog even in de buurt. Gelukkig is hier ook nog genoeg te beleven! RondOm Sneek maakte een selectie van de leukste uitjes voor het gezin.

Alle activiteiten die hier volgen zijn in principe corona-proof áls je je aan alle maatregelen houdt. Houdt dus voldoende afstand, was je handen goed en vaak en vind je het toch wat druk worden, ga dan naar een plek waar het rustiger is of kom een andere dag terug.

Leren; Fries Scheepvaartmuseum

Dit jaar geen skûtsjesilen helaas, maar toch is er nog voldoende te doen én te leren over dit belangrijke stuk van de Friese cultuur. In het Fries Scheepvaart Museum staat de geschiedenis van de Friese scheepvaart centraal. Maar ook de historie van de stad Sneek en omgeving komen in het museum ruimschoots aan bod. Het gaat dus niet alleen over skûtsjesilen, de Sneekweek en de Friese zeemacht, maar ook over de Elfstedentocht of over de Sneker Waterpoort. En er is ook een prachtige verzameling zilver te zien. Op het moment laten ze onder andere zien hoe het leven van Friese schippers eruit zag, vroeger maar ook nu.

De natuur in; €€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
Wilhelminapark en Rasterhofpark

Even het huis uit en genieten van de natuur? Dat kan heel goed in het Wilhelminapark en het Rasterhofpark. Neem een tas met (gezonde of ongezonde) snacks mee, wat lekker drinken, een mooi kleed, zonnebrandcrème en wat sportattributen en voor je het weet heb je helemaal het campinggevoel.

Het water op; huur een bootje

Sneek is natuurlijk echt een watersportprovincie, maar de kans is groot dat je als Sneker nog nooit echt het water op bent geweest. Een bootje huren kan heel duur zijn en bovendien zijn ze vaak al weken van te voren gereserveerd. Een tip; neem contact op met een aantal zeilscholen. Zij verhuren in het weekend vaak de boten die ze normaliter gebruiken om kinderen te begeleiden tijdens het zeilen. Dit is veel goedkoper en de kans is veel groter dat er nog eentje voor je ligt.

Zwemmen; het Pottenstrand

Even de verkoeling opzoeken is in Sneek niet heel moeilijk. Toch wil je, zeker als je gaat zwemmen met kinderen, wel naar een veilig en vertrouwd stukje. Het Pottenstrand is heel geschikt. Er is een strandje en het zwemwater wordt afgebakend door een drijflijn. Daar wordt het niet dieper dan 1.20 meter. Als je kinderen klaar zijn met zwemmen of helemaal geen waterratjes zijn kunnen ze zich ook vermaken met de speeltoestellen op de wal of zich verwonderen over de stunts van de waterski's.

Spelen met dieren; Kinderboerderij

Voor de jongere kinderen is de kinderboerderij in Sneek een superleuk uitje. Er zijn veel klim- en klauterattributen om je helemaal op uit te leven, maar je kan ook kijken naar de dieren. Als je geluk hebt, kun je er zelf eentje zachtjes aaien. Ondertussen leren de kinderen om te gaan met de wereld om hun heen.

Afbeelding