Afbeelding
Foto:

Friese enquete over samenwerken op gebied van voeding en gezondheid

De Friese Voedselbeweging lanceert een enquete waarmee het graag een overzicht wil krijgen over wat er in onze provincie al gebeurt aan activiteiten op het gebied van gezonde(re) voeding en gezondheid en wil ook graag weten met welke plannen mensen rondlopen hoe ze gezondheid en voeding in de provincie willen verbeteren. Je kunt de enquete vinden op https://friesevoedselbeweging.nl/.

De enquête is bedoeld om te komen tot de Friese Samenwerkingsagenda Voeding en Gezondheid 2021. De provincie Fryslân heeft opdracht gegeven om een Samenwerkingsagenda Voeding en Gezondheid 2021 op te stellen om meer mensen gezonder te laten eten en leven.

In Fryslân zijn al veel burgers en mienskips-initiatieven hiermee bezig zoals de Friese Burgertop, Bloei Zones, de Friese Voedselbeweging, de Voedselwerkplaats, dorpshuizen, sportclubs en (moes)tuinen. En ook artsen, agrariërs, retail, scholen, onderwijs, horeca, zorginstellingen, bedrijven, overheden en organisaties zetten zich hiervoor in. Een overzicht van alles wat er allemaal gebeurt in Fryslân en welke plannen er zijn is er evenwel nog niet.

www.friesevoedselbeweging.nl