Afbeelding
Foto: Gemeente Smallingerland

Geld besparen met gratis energie-
startpakket van Smallingerland

DRACHTEN - De gemeente Smallingerland geeft maar liefst tweeduizend gratis energiestartpakketten cadeau aan haar inwoners, waarmee ze energie kunnen besparen in hun woning.

In het aanstaande stookseizoen kunnen ze energie besparen met dat pakket. De energiestartpakketten zijn ontworpen om inwoners een eerste aanzet te geven tot energiebesparing. Het pakket heeft een winkelwaarde van 65 euro en bevat de volgende producten: twee ledlampen, een energiemeter, waterbespaarders voor de kraan en douche, een douchecoach, een stand-by killer, een zelfklevende tochtstrip en radiatorfolie.

Kleine maatregelen kunnen een verschil maken in de energiekosten. Inwoners kunnen met dit pakket tot wel 25 euro in de maand besparen; helemaal nu we overdag vaker thuis zijn vanwege corona.

De startpakketten zijn in eerste instantie bedoeld voor koopwoningen met een WOZ-waarde van maximaal €175.000,-. Inwoners kunnen hun energiestartpakket aanvragen op smallingerland.nl. Het pakket zal in verband met corona worden thuisbezorgd.

De energiestartpakketten zijn onderdeel van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). De komende maanden heeft de gemeente Smallingerland ook andere acties lopen die huiseigenaren ondersteunen op het gebied van energiebesparing. Op de website van de gemeente Smallingerland kun je vinden hoe je zo’n pakket kunt aanvragen.

Bekijk ook het Youtube-filmpje dat door de gemeente is gemaakt waarin de inhoud van het pakket wordt getoond en wordt uitgelegd hoe je daar het beste mee kunt omgaan. Zie: https://www.youtube.com/watch?v=-eN9DQuL8CQ

Afbeelding