KV Drachten en vv Drachtster Boys werken samen in spectaculaire verloting
KV Drachten en vv Drachtster Boys werken samen in spectaculaire verloting Foto: Albert Allema

Spannende loterij voor Drachtster sporters

DRACHTEN - Twee grote sportclubs in Drachten, Korfbalvereniging Drachten en voetbalvereniging Drachtster Boys, hebben de handen ineengeslagen. In samenwerking met Verloterij.nl organiseren de beide clubs een loterij waarin onder andere een camper (inclusief €25.000 euro cash) gewonnen kan worden. De clubs doen dat niet alleen voor het opknappen van de beide sportparken, maar ook om geld in te zamelen voor het Odensehuis in Drachten.

Sportpark van de toekomst

Bij zowel Drachtster Boys als KV Drachten leeft de wens om het eigen sportpark grondig te verduurzamen. LED-verlichting, zonnepanelen, warmtepompen… Zowel de Snij Noord Hal als het Drachtster Bos kunnen een opknapbeurt gebruiken om toekomstbestendig te zijn, milieuvriendelijk én kostenbesparend. De investeringen daartoe zijn echter hoog, vandaar dat de clubs de handen ineen hebben geslagen onder de slogan: ‘Winnen doen we samen!’ De clubs werken samen met Verloterij.nl, dat eerder al verantwoordelijk was voor de beroemde verloting van een huis in Oudebildtzijl en een vakantiehuis in Drenthe.

Prijzen

De te winnen prijzen zijn spectaculair te noemen. De hoofdprijs in deze verloting is een camper ter waarde van ruim 100.000 euro, aangevuld met 25.000 euro cash: genoeg om een ‘sabbatical’ of een flinke vakantie op te nemen. De tweede prijs is een Audi A5 ter waarde van €50.000, de derde een reischeque van €5.000. In totaal zijn er 64 prijzen te winnen. Loten kosten €29,00 per stuk. Meespelen kan via drachten.verloterij.nl of via de links op de sites van de Drachtster Boys en KV Drachten. De actie loopt een half jaar.

In actie voor Odensehuis Dirk Baron

Een gedeelte van de opbrengst is bestemd voor Odensehuis Dirk Baron. Het Odensehuis is een gemoedelijk inloophuis, waar iedereen die met dementie te maken heeft welkom is. En waar je begrip en steun vindt als je met dementie te maken krijgt. Mensen met (beginnende) dementie en naasten zoals de partner, (klein)kinderen, mantelzorgers, buren en buurtbewoners. Iedereen is welkom. Het Odensehuis in Drachten draagt de naam van Dirk Baron, journalist van Omrop Frsyslân. Hij overleed in 2017 op 35-jarige leeftijd na de diagnose Alzheimer. Dirk Baron was jarenlang lid van KV Drachten.

De clubs

KV Drachten/Van der Wiel is met 370 leden een van de grootste korfbalverenigingen van Noord-Nederland. De club heeft aan de Sportlaan de beschikking over een eigen sporthal: de Snij Noord Hal. Voetbalvereniging Drachtster Boys is een van de grootste voetbalclubs van Noord-Nederland, met zo’n 900 leden. Het speelt in het ‘eigen’ Drachtster Bos, maar de club maakt ook regelmatig gebruik van de Snij Noord Hal, de korfbalhal van KV Drachten dus. Zo is vlaggenschip Drachtster Boys/HR Piping al jarenlang een vaste gebruiker van de hal.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de actie, de prijzen die u kunt winnen of hoe u een lot kan kopen? Die vindt u hier https://drachten.verloterij.nl/

Afbeelding