Piers Hiem in andere tijden
Piers Hiem in andere tijden Foto: Piers Hiem

Weer welkom in Piers Hiem

NIJ BEETS - Door de versoepeling van de maatregelen tegen corona mogen restaurants de gesloten deuren na een tijdje eindelijk weer openzetten. Dit is maar goed ook, want langer hoefde dit ook niet te duren. Restaurant Piers Hiem in Nij Beets gaat daarom weer met veel energie de aankomende tijd tegemoet. RondOm Vandaag sprak met Brugt Jonker, Eigenaar en chef kok van het restaurant, om te vragen hoe zij het aanpakken na 1 juni.

Piers Hiem was al een tijdje gesloten en het restaurant was daarom leeg. Wel hebben ze in die tijd een afhaal georganiseerd waarbij je via een keuzemenu kon bestellen. Het echte gevoel dat je krijgt bij Piers Hiem krijg je natuurlijk niet op die manier. Daarom is Brugt blij om weer open te mogen: “De eerste reserveringen zijn al binnen! We hebben de afgelopen tijd ook gewerkt aan een nieuwe website en we hopen dat we zo veel nieuwe klanten mogen verwelkomen.” Veiligheid is natuurlijk wel erg belangrijk wanneer het restaurant weer opent, daarom moet je verzoek om te reserveren goedgekeurd worden en worden er eisen gesteld aan het bezoeken van het restaurant. Mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren mogen niet te dicht bij elkaar zitten en natuurlijk worden gasten met klachten gevraagd om het restaurantbezoek uit te stellen. De looproute in het restaurant is in ieder geval al wel mooi uitgestippeld. Met al die maatregelen zorgt het personeel van Piers Hiem dat een etentje in het restaurant zo veilig mogelijk gebeurt.

De afgelopen periode

Het was de afgelopen periode veel rustiger dan normaal en op die manier hadden de mensen van Piers Hiem extra tijd om onderhoud te doen. Zo kunnen gasten weer een mooi gebouw binnengaan als ze weer in het restaurant gaan eten.

Personeel

Natuurlijk houdt ook het personeel zich aan de veiligheidsmaatregelen. Er wordt ten alle tijden anderhalve meter afstand gehouden, van de klanten maar ook van elkaar. Mondkapjes worden er niet gedragen, maar de handen worden wel veel gedesinfecteerd. Veel zorgen maakt Brugt zich gelukkig niet: “Het is gelukkig wel zo dat in Friesland het aantal besmette mensen nogal meevalt, en als je je goed houdt aan maatregelen kan er niks misgaan. We hopen dat het de goede kant op blijft gaan omdat we dan niet meer hoeven te sluiten.

Het belangrijkste voor Piers Hiem is dat klanten veilig bij hun zitten en dat er genoten wordt zoals voorheen: “Het allerleukste aan het runnen van dit restaurant is dat de mensen tevreden naar huis gaan en het gevoel hebben dat dit een goed restaurant is waar je weinig kans op besmetting hebt. Als dat het geval is ben ik in ieder geval tevreden."

Restaurant Piers Hiem hoopt snel weer zijn klanten terug te zien zoals eerst. Met veel frisse energie en een prachtig opgeknapt restaurant wil het restaurant gasten op een veilige manier verwelkomen.

Piers Hiem

Domela Nieuwenhuisweg 114
9245 VD Nij Beets
https://piershiem.nl/

Afbeelding