Afbeelding
Foto:

Museum Dr8888 weer open voor publiek; veilig, verantwoord en gastvrij

DRACHTEN - Musea mochten vanaf 1 juni open als ze zich aan bepaalde voorwaarden. RondOm Drachten vroeg aan Museum Dr8888 hoe zij hier vorm aan hebben gegeven.

Museum Dr8888 volgt de geldende maatregelen en protocollen van het RIVM en de Museumvereniging: "Dit betekent onder andere dat we vaste looproutes hebben, sommige gedeeltes zijn gesloten en op strategische punten staat desinfecterende handgel. We vinden het belangrijk dat iedereen veilig, verantwoord en gastvrij het museum kan bezoeken." Reserveren voor je bezoek is verplicht. Het museum is druk bezig om een online ticketsysteem te realiseren. Tot deze in de lucht is en mensen online een kaartje kunnen bestellen kun je telefonisch reserveren. Kijk op www.museumdrachten.nl voor meer informatie.

De afgelopen tijd hebben de medewerkers van Museum Dr8888 nauwlettend de updates vanuit het kabinet en de Museumvereniging gevolgd. Al vroeg werd nagedacht over looproutes, hygiëne en capaciteit. " Toen er sprake was dat we weer open mochten, was er eigenlijk geen twijfel. De nieuwe tentoonstelling was inmiddels opgebouwd en we hebben de afgelopen weken o.a. gebruikt om goed na te denken over hoe we het museum op veilige en verantwoorde manier kunnen openen voor onze bezoekers.

Het was een bijzondere tijd voor het museum: "In het begin voelde het erg onwerkelijk aan. De dag na de eerste persconferentie hebben we onze deuren gesloten omdat we voor zowel de bezoekers als voor onze vrijwilligers (die onder meer de baliediensten draaien en in de horeca werken) geen onnodige risico’s wilden lopen. Het team van collega’s is grotendeels vanuit huis gaan werken zodat we elkaar voornamelijk online spraken en zagen. Een gekke gewaarwording. Toch hebben we met zijn allen erg snel de knop omgedraaid en vooral gekeken naar wat we wél konden doen. Zo hebben online nog meer ons gezicht laten zien door bv. diverse video’s met creatieve opdrachten (voor kinderen) online te zetten, nieuwe rubrieken op te zetten, etc. Verder hebben we met zorg de nieuwe tentoonstelling opgebouwd en hebben we ons kunnen storten op allerlei taken waaraan we normaliter minder goed aan toe kwamen."