Afbeelding

Reactie Buma op aangekondigde vertrek wethouder Feitsma

LEEUWARDEN - Wethouder Sjoerd Feitsma (42) heeft aangekondigd op 1 augustus in dienst te treden als directeur van Platform ACCT, het arbeidsmarktplatform voor de culturele en creatieve sector. Daarmee komt een einde aan zijn loopbaan bij de gemeente Leeuwarden, waarvoor hij sinds 2006 als PvdA-raadslid actief was en sinds 2014 als wethouder van onder meer cultuur en financiën.

Burgemeester Sybrand Buma feliciteert Sjoerd Feitsma van harte met zijn nieuwe functie en bedankt hem voor zijn grote inzet voor de gemeente Leeuwarden. ,,Wethouder Feitsma heeft, eerst als raadslid en daarna als wethouder, heel veel betekend voor Leeuwarden. Hij was een van de pijlers onder het succes van LF2018 en heeft hard gewerkt om onze gemeente in moeilijke tijden financieel gezond te houden. Zijn werk voor de cultuur en voor sociale rechtvaardigheid in Leeuwarden komen hem van pas in zijn nieuwe baan. Ik wens hem daarmee veel geluk.’’

In een persbericht dat zijn nieuwe werkgever ACCT heeft doen uitgaan, zegt Feitsma het volgende: ,,Het is een lastige keuze om nu weg te gaan, met alle onrust over de gevolgen van corona. Maar de kans om directeur te worden van een organisatie die zich op landelijk niveau hard maakt voor één van de belangrijkste basisvoorwaarden van de kunstensector is iets wat ik niet kon laten lopen.”