Bakkerij by Boonstra onderscheidt zich met volkoren oliebollen

DE KNIPE - Als iemand weet hoe je oliebollen moeten bakken, dan zijn het de bakkers van Bakkerij by Boonstra in De Knipe wel. Al jaren maken ze heerlijke oliebollen met een bijzonder ingrediënt: 'Passie’. Hierdoor zijn de oliebollen van Bakkerij by Boonstra net even wat smaakvoller.

Veertig jaar terug begon de vader van Roel Boonstra, de huidige eigenaar, met het maken van oliebollen in de bakkerij. In het begin gebeurde dat nog op een ‘nieuwerwetse’ manier, vertelt Boonstra: “De oliebollen werden gemaakt van deeg, net als de Berliner Bol. Nu gebeurt dat weer op de traditionele wijze, met beslag. We hebben jarenlang handmatig de oliebollen vanuit een emmer in het vet geschept maar op een gegeven moment ga je meer verkopen en gaat dat niet meer.” Tien jaar geleden kocht de bakkerij daarom dus een professioneel doseerapparaat. Dankzij dit apparaat en de drie meter lange frituurbak kunnen ze nu bijna 1300 oliebollen per uur bakken.

Dat moet ook wel, want de oliebollen van Bakkerij by Boonstra worden steeds populairder. Dat komt, denkt Boonstra, omdat de bakkerij het maken van de oliebollen in al die jaren heeft kunnen optimaliseren: “Nauwkeurigheid is het belangrijkste,” legt Boonstra uit: “Alles moet perfect zijn.” Naast het proces zijn ook de ingrediënten belangrijk. Bakkerij by Boonstra voegt altijd een klein beetje appel en een snufje kaneel toe aan zijn bollen, hierdoor krijgen ze een unieke en onderscheidende smaak.

Het aandeel volkoren producten wordt steeds groter en dit jaar worden er ook volkoren oliebollen gemaakt. "Deze bevatten meer vezels en mineralen, waardoor ze iets meer ‘bite' hebben en ook gezonder zijn”. En met de kerstdagen maken de bakkers by Boonstra de traditionele kerststol ook in een volkoren variant. Dit vernieuwende product wordt zonder amandelspijs gemaakt, de boterspijs is los verkrijgbaar in een kuipje. Omdat we ons steeds bewuster zijn van gezonde voeding, wordt vaker gekozen voor de volkorenproducten.

Bakkerij by Boonstra maakt op zaterdag 19 december en op alle dagen na de kerst tot oudejaarsdag graag ook een olie-, volkorenbol of andere specialiteit voor jou klaar. Kom je even langs?

Bakkerij by Boonstra

Meyerweg 77 De Knipe,
Pleinweg 6 Heerenveen
www.byboonstra.nl