Afbeelding
Foto:

Gemeente Heerenveen biedt zorgregelingen voor lagere inkomens aan

HEERENVEEN - Voor inwoners met een laag inkomen biedt de gemeente Heerenveen ook in 2021 weer twee zorgregelingen aan: de Heerenveen Zorgt Regeling en de Collectieve Zorgverzekering Minima. Hiermee komt de gemeente de inwoners tegemoet voor wie de zorgkosten een forse hap uit het maandbudget zijn.

Wethouder Hedwich Rinkes: “We vinden het belangrijk dat onze inwoners gezond zijn en blijven, met gelijke kansen voor iedereen. Goed verzekerd zijn tegen ziektekosten is hier onderdeel van. Een laag inkomen mag dan ook geen belemmering zijn voor het afsluiten van een goede zorgverzekering.”

Alleen inwoners met een inkomen tot 120 procent van de geldende bijstandsnorm (exclusief vakantiegeld) mogen gebruik maken van één van de zorgregelingen. Zij kunnen zelf de zorgregeling kiezen die het beste bij hun persoonlijke situatie past.

Met de Heerenveen Zorgt Regeling zijn inwoners vrij om een basis én aanvullende zorgverzekering af te sluiten bij een zorgverzekeraar naar keuze. De gemeente Heerenveen geeft ook in 2021 weer een éénmalige bijdrage van € 155,00 om de aanvullende zorgverzekering (deels) te kunnen betalen.

Ook met zorgverzekeraar De Friesland zijn voor komend jaar weer afspraken gemaakt over een uitgebreide collectieve zorgverzekering: de AV Frieso. Om de premie voor inwoners zo laag mogelijk te houden, geeft De Friesland een korting op de premie én betaalt de gemeente ook nog een deel van de premie. Inwoners betalen € 148,83 per maand.

Voor vragen over de zorgregelingen of bij het overstappen kunnen inwoners terecht bij Steunpunt de Barones. Zij zijn telefonisch bereikbaar via (0513) 624 127 op dinsdag- en donderdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur, ook voor het maken van een afspraak.

Meer informatie

Meer informatie over de zorgregelingen is te vinden op www.heerenveen.nl/ziektekosten en www.goedverzekerd.nl.