Afbeelding
Foto:

Een fijne vakantie aan costa del balkon

FRIESLAND - De zomer zit er aan te komen. Dit zal de eerste zomer in de corona tijd zijn en we weten niet goed wat dat gaat brengen. Het zou maar zo kunnen zijn dat jouw vakantie er heel anders uit gaat zien dan dat je van te voren gepland had. Wees niet treurig, want ook thuis kun je een fijne vakantie beleven. RondOm Vandaag zoekt uit hoe je het echte vakantiegevoel kan ervaren in huis!

Kijk, een festival of vakantie gaat hem natuurlijk niet worden, maar dit hoeft niet te betekenen dat jouw zomer verpest is. Ga met mooi weer barbecueën met je gezin. Als je steeds zo dicht bij elkaar op de lip zit kan het natuurlijk tot frustraties leiden. Maar bekijk het eens positief, het mooie warme weer komt eraan en dit is de perfecte tijd om de frustraties van de afgelopen periode af te sluiten en onder het genot van een gezellige barbecue de zomer in het nieuwe normaal in te luiden.

Als je in een flat woont kan je het ook gezellig maken door bijvoorbeeld jouw nummer in de brievenbus bij je buren te doen. Wie weet krijg je meer gezellige vrienden waarmee je best even kan rondhangen aangezien je in principe met elkaar woont.

Ga zwemmen

Het is geen goed idee om met een grote groep vrienden naar een plek tegelijk te gaan. Maar wat houdt jou tegen om met je broer, zus of partner naar een afgelegen plek te gaan en daar lekker te zitten als het mooi weer is. Neem een kleedje mee en wat lekkere dingen en geniet van een gezellige picknick aan het water. Check van te voren even goed in welke plassen blauwalg is geconstateerd en misschien is het handig om dan ook te checken of er niet teveel eikenprocessierupsen zijn.

Zet je werk uit

Veel werknemers hebben hun vakantiedagen al lang en breed aangevraagd en eigenlijk wil je deze ook opnemen. Natuurlijk had je gerekend op een handdoekje op een strand ver weg van alle verplichtingen, maar dat zit er niet in. De verleiding is thuis ontzettend groot om toch maar wat te doen. NIET DOEN! Doe de deur naar je thuiskantoor op slot en maak voor je mailadres een automatisch antwoord. Daarna log je uit en zet je de groepsgesprekken op WhatsApp op mute. Je kan zelfs eruit stappen voor een tijdje. Zorg dat je geen prikkels hebt van werk en geniet volledig van je vrijheid.

RondOm Vandaag wenst jullie, als het zover is, een prettige vakantie toe!

Afbeelding