Afbeelding
Foto:

Nieuwe vogelboeken bij Lemniscaat

Schreven we verderop in deze krant al over het vogels kijken bij de Vogelbescherming via Beleef de Lente, er zijn ook heel veel leuke boeken waar vogels de hoofdrol in spelen. Uitgeverij Lemniscaat bracht er recent nog twee uit: Mijn eerste vogelboek van Zoë Ingram en de Bijzondere Duif van Dorien Brouwers.

Mijn eerste vogelboek

In grote, gekleurde prenten schildert Zoë Ingram drieëntwintig vogels. Van het vrolijke pimpel-meesje tot de statige ekster en van de stadsduif tot de sperwer – in dit prachtige vogelboek ontdek je de vogels die je het vaakst in je tuin, op het balkon of in het park tegenkomt. Dankzij de fijne tekeningen leer je de vogels in een mum van tijd te herkennen. Daarnaast kom je van alles te weten over wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes, bijvoorbeeld dat een spreeuwenzwerm uit wel 100.000 vogels kan bestaan.

Zoë Ingram studeerde textielontwerp, maar ze tekent ook graag op papier of gebruikt verschillende technieken tegelijkertijd. Ze krijgt opdrachten van allerlei uitgeverijen, maar ook van de kaartenmaker Hallmark en de meubelzaak Ikea. Mijn eerste vogelboek is haar eerste boek bij Lemniscaat.

De bijzondere duif

Op een dag landt een duif in een dierentuin. Hij besluit een tochtje te maken langs alle exotische en uitzonderlijke vogels… maar terwijl hij voorbij de kooien loopt, voelt hij zich steeds saaier en onbetekenender worden. Zijn snavel is niet zo schitterend als die van de toekan. Hij is niet zo adembenemend sterk als een arend. En als hij op één poot zou proberen te staan als zo’n fraaie flamingo, zou hij voorover tuimelen. Maar dan realiseert hij zich dat hij iets heeft wat geen van deze vogels hebben. Iets wat hem nóg bijzonderder maakt!

Dorien Brouwers schilderde een ontroerend mooi prentenboek dat duidelijk maakt dat iedereen uniek is. Een prachtig boek om met kinderen aan de praat te raken over wat hen bijzonder maakt, en om gewoon van te genieten omdat het net zo bijzonder is als ieder dier dat ze illustreerde. Dorien Brouwers studeerde design en communicatie aan het SintLucas in Boxtel. Ze verhuisde vervolgens naar Engeland, waar al snel een klantenkring kreeg die zich uitstrekt van het Prado Museum tot de Tate Modern. De bijzondere duif is haar eerste prentenboek bij Lemniscaat.

Afbeelding
Afbeelding