Videobellen, iedereen kan het!
Videobellen, iedereen kan het!

Videobellen in 3 makkelijke stappen

We zijn meer dan ooit afhankelijk van het internet om te communiceren. Een mooie manier om toch contact te hebben is videobellen. Dit werkt net als een normaal telefoongesprek, maar nu kun je elkaar ook zien. De handigste en makkelijkste manier is videobellen via WhatsApp, omdat veel mensen WhatsApp al kennen. RondOm Vandaag legt in drie heldere stappen uit hoe alles werkt.

Heeft u WhatsApp al geïnstalleerd? Let op, WhatsApp videobellen kunt u alleen gebruiken op smartphones met een camera aan de voorkant. Heeft u geen smartphone? Op laptops kunt u andere programma’s downloaden, zoals Skype of Zoom, om te beeldbellen. Vraag iemand in uw omgeving, zoals zorgpersoneel, om dit uit te leggen.

Stap 0: Open WhatsApp

(Android en IOS)Open WhatsApp door op het icoontje van WhatsApp te drukken. Dit is een gifgroen vierkantje met een spreekwolkje en daarin een telefoontje. Als u hierop tikt opent WhatsApp zich.

Stap 1: Wie wilt u bellen?

(Android en IOS) Net als met de normale telefoon moet u eerst aangeven met wie u wilt bellen. In plaats van een nummer te draaien kiest u een naam. Als u op de naam klikt dan opent u het berichtengesprek.

Stap 2: Klikt op de camera

Helemaal linksboven ziet u de foto van degene die u wilt bereiken. Daarnaast (rechts) staat het nummer of de naam. Daarnaast ziet u in het wit een icoontje van een camera. Als u hierop tikt dan belt u direct. Als het goed is ziet u uzelf eerst. Als de persoon die u wilt bereiken opneemt, ziet u diegene.

Let op: u hoeft niet de telefoon aan uw oor te doen. U kunt het gewoon voor u houden, alsof u een ‘selfie’ van uw eigen gezicht wilt maken. Als uw armen moe worden dan kunt u uw mobiel ook neerzetten.

Tijdens het gesprek ziet u een aantal knopjes in beeld. De rode knop gebruikt u om het videogesprek te beëindigen. De knop linksonder zorgt ervoor dat het camerazicht verandert. Als u belt staat die automatisch op de camera aan de voorkant van uw mobiel. Drukt u op deze knop dan gaat de camera op de achterkant van uw mobiel aan. Handig om wat te laten zien. Met de knop in het midden kunt u uw camera uit- en weer aanzetten. Met de rechterknop onderin het scherm kunt u uw microfoon uitzetten. Let op! Dan kan andere kant u niet horen.

Stap 3: Ophangen

Aan het einde van het gesprek hangt u op. Net als u op een gewone telefoon doet klikt u op het rode telefoontje om op te hangen.