Afbeelding
Foto: © Sam Fish

Albert Heijn Sommelsdijk wordt vernieuwd

Vaste klanten van de Albert Heijn in Sommelsdijk moeten even opletten. Binnenkort gaat de winkel volledig op de schop. Het is tijd voor een grote verbouwing. Het wordt geen zuinige verbouwing, zo laat de assistent supermarktmanager weten. “De winkel wordt geheel vernieuwd weer geopend. Alleen het personeel blijft hetzelfde.”

En hoewel dat een vertrouwde boodschap is, is het toch belangrijk om je alvast even mentaal voor te bereiden op de nieuwe winkel. De hele winkel wordt gestript voor de verbouwing. “Er komt een nieuwe vloer in, het plafond wordt vernieuwd, de muren krijgen een likje verf, alles wordt aangepakt,” zegt assistent supermarktmanager Nico van der Pijl. Zelfs de ingang wordt verplaatst. “We komen nu binnen bij de Gall & Gall, maar dat is straks de uitgang. De ingang komt in de glazen wand, waar nu de kassa’s staan.”

Winkel(in)richting

De verplaatsing van de ingang zorgt er dus voor dat de winkelrichting verandert. “We winkelen nu nog tegen de klok in, na de verbouwing gaan we met de klok mee,” legt Nico uit. “We starten dan gewoon bij de groenteafdeling. Die wordt vernieuwd met de dry misting techniek die ervoor zorgt dat groente en fruit langer vers blijft. We willen ook veel nadruk gaan leggen op verse maaltijden. Die gaan een belangrijke rol spelen in de winkel.” Dan komen we bij de bakkerij. “Die krijgt natuurlijk een make-over,” garandeert hij. “Een nieuw uiterlijk, nieuwe apparatuur en dus ook een training voor onze medewerkers om daar mee om te kunnen gaan. Hetzelfde geldt voor de afdeling met verse vleeswaren en kaas.” Verder worden de schappen opnieuw ingedeeld. Hij verzekert iedereen wel dat het aanbod hetzelfde blijft. “Het kan zijn dat er door de verschuiving een bepaalde soort van een product verdwijnt, maar er blijven altijd genoeg opties over.”

Heropening

Bij de verbouwing van een winkel hoort ook een heropening en dat laten ze niet zomaar voorbij gaan. “De winkel gaat dicht op woensdag 22 april om 17.00 uur,” laat Nico weten. “Doordat er niet wordt verbouwd op zondag en Koningsdag er nog tussen zit, duurt het allemaal iets langer. De opening is daarom twee weken later op woensdag 6 mei om 11.00 uur. We nodigen natuurlijk iedereen uit om de nieuwe winkel te komen bekijken.”
Tekst: Sam Fish