Afbeelding
Foto:

Eetwinkel ‘t Hoekje bestaat 50 jaar

Iedere Ouddurper of iedereen die weleens Ouddorp bezoekt, kent Eetwinkel 't Hoekje aan de Stationsweg. In oktober 2020 bestaat de zaak van Patrick Bezuijen precies vijftig jaar. Hij blikt terug en vertelt waarom zijn werk zo mooi is.

Ouddorp - Patrick Bezuijen is 40 jaar en staat sinds vier jaar ook echt aan het roer van Eetwinkel 't Hoekje. "Ik ben de derde generatie die de zaak voortzet. Met volle trots gaan we dagelijks aan de slag met de verse producten die we gebruiken voor onze gerechten. Wat mijn werk zo super leuk maakt, is dat we een aantal recepten nog steeds maken zoals vroeger gebeurde. Een goed voorbeeld zijn de nasiballen, gehaktballen en de zigeunersaus voor op onze schnitzels. Als ik nu door al de oude foto's van vroege blader en ze bekijk, zie je dat we mee gaan met onze tijd. We hebben altijd wel iets vernieuwends."

Familiebedrijf

Het begon voor t' Hoekje bij de opa en oma van Patrick. Zij openden in 1970 in hetzelfde pand een: café petit restaurant. Er werden ook friet, frikandellen en kroketten en vooral huzarensalades verkocht. Vader en moeder, Piet en Janneke, kwamen in 1976 in de zaak te staan en daar liepen Patrick en zijn zusje ook vaak rond. Vanaf de leeftijd dat Patrick er officieel mocht werken deed hij dat uiteraard. In het jaar 2003 kwam de huidige eigenaar er bij in de vennootschapsconstructie. Sinds 2016 is hij samen met zijn vrouw Nathalie de eigenaar van de zaak. Vanwege het jubileum staan er e nodige activiteiten op de planning. Rond 1 oktober zijn er op drie donderdagavonden bijeenkomsten voor eenzame ouderen, die Patrick zelf thuis ophaalt. In 't Hoekje worden die vervolgens getrakteerd op friet, snacks en een drankje. Ook staat er een avond met oud-medewerkers gepland.

Supertrots

Na vijftig jaar wordt er zeker niet achterover geleund. Patrick: "Net zoals we nu al drie jaar volop onze friet-toppers promoten. De markt trekt steeds mee aan. Dit betekent dat we naast de traditionele cafetaria-snacks en friet nu ook pulled-pork, pulled-chicken en zelfs de Kapsalon 2.0 zelf maken. Ik ga nog steeds iedere dag met veel plezier naar mijn werk en hoop dit nog heel wat jaren te mogen doen. Natuurlijk zijn we supertrots dat we al vijftig jaar bestaan."
Teks: Gerrit van Loon

Afbeelding