De overgebleven voetbalplaatjes gaan naar de voedselbank
Foto: Sam Fish
De overgebleven voetbalplaatjes gaan naar de voedselbank Foto: Sam Fish

Voetbalplaatjes en -albums voor de voedselbank

Een mooie donatie voor vooral de kinderen van de voedselbank. De Albert Heijn in Sommelsdijk heeft alle overgebleven plaatjes en albums van de spaaractie beschikbaar gesteld voor de voedselbank Goeree-Overflakkee. Ondanks dat ze er heel blij mee zijn, blijft het toch bij een eenmalige actie.

In Middelharnis, Sommelsdijk, Oude-Tonge en Ouddorp kunnen de kinderen makkelijk bij de winkel vragen om plaatjes. Ook de kinderen wiens ouders niet winkelen bij de blauwe supermarkt. Maar de kinderen in de andere kernen zijn de Sjaak. Zij willen misschien ook wel meedoen met de actie. Al is het maar om mee te kunnen praten over de hype.

Oproep Facebook

Het begon daarom met een oproep op Facebook. “Ik zag de oproep voorbij komen in een Flakkee verkoop groep,” vertelt Marcherie van Raavens uit Sommelsdijk. “Ik had er niet bij stilgestaan dat de kinderen van de voedselbank dat soort spaaracties vaak mislopen. Ik vond het een goed idee en ben de plaatjes gaan sparen.” Maar daar bleef het niet bij. “Voor mij is het makkelijk om naar de Albert Heijn te gaan, het is heel erg dichtbij. Daarom vergeet ik veel spullen en haal ik dus vaak maar kleine beetjes,” legt Van Raavens uit. “Zelf was het dus lastig om kaartjes te sparen, maar ik heb gewoon gevraagd of ze geen plaatjes wilden weggooien aan het einde van de actie. Na een korte uitleg vonden ze het een top idee.”

Gebrek aan ruimte

De Voedselbank laat weten dat ze het een bijzondere donatie vinden. “Het is altijd mooi om te zien dat mensen zich inzetten voor een ander. Voor iemand die ze misschien niet eens kennen. We gaan er dan ook voor zorgen dat de plaatjes en albums goed terecht komen.” Toch laten ze weten dat dit de laatste keer is dat ze zoiets aannemen. “We krijgen de laatste tijd veel spullen binnen dat geen voedsel is. Dat is heel mooi om te zien, maar we kunnen het niet kwijt. Bij ons gaat het ten koste van opslag voor voedsel. En dat is toch het belangrijkste dat iemand nodig heeft.”
De voedselbank op Goeree-Overflakkee zet zich sinds 2006 in voor maar liefst 85 gezinnen die elke week afhankelijk zijn van donaties. Daarom zijn ze altijd op zoek naar extra handen. Meehelpen bij de voedselbank? Stuur een e-mail naar vrijwilligers@voedselbankgo.nl.

Tekst: Sam Fish