Afbeelding
Foto:

Cijfergekkies kunnen hun lol op in 2020

Het jaar 2020 staat bol van de bijzondere data wat betreft getallen. Voor bruidsparen de aanleiding om te kiezen voor een bruiloft op 02-02-2020, 20-02-2020 of 10-10-2020. Al vallen ze wel buiten het echte trouwseizoen, er zijn zeker stellen die gek zijn op zo'n mooie cijfercombinatie.

Zierikzee – Charlotte en Maurice uit Zierikzee trouwen bijvoorbeeld op 20-02-2020. Dat het februari is, maakte hen niet uit. "Wij hebben gekozen voor deze datum, omdat dit precies de dag is dat we zeven jaar samen zijn en het getal zeven is het geluksnummer van mijn aanstaande, dus wij dachten: dit moet de datum voor ons zijn. En omdat alles een 2 bevat, trouwen wij om twee uur 's middags in het Stadhuismuseum." Charlotte en Maurice gingen in eerste instantie voor een geregistreerd partnerschap, maar er kwam toch een trouwjurk en alles erop en eraan. Dus in vier weken tijd was het aanstaande huwelijk alsnog een feit.

Trouwseizoen

Het voordeel van deze datum is dat het vanwege de winter niet heel lastig was om die vast te leggen. En dat is wat zelfstandig trouwambtenaar Jacomien Valk ook opmerkt. "Het echte trouwseizoen is toch tussen mei en september. Je hebt altijd mensen die heel graag een leuke datum willen zoals 10-10-2020. Toevallig heb ik voor die dag inderdaad ook een huwelijk gepland staan." Maar eigenlijk maakt Jacomien vaker mee dat mensen gaan voor een datum die voor hun een bijzondere emotionele betekenis heeft. "Ze willen dan bijvoorbeeld trouwen precies een jaar na het aanzoek. Of op de datum dat ze elkaar leerden kennen. Daarnaast gaan de meeste stellen toch voor een vrijdag of zaterdag om te trouwen. Wat je overigens ook steeds meer ziet, is dat mensen in de avond trouwen. Dan is meteen iedereen erbij en kan daarna het feest beginnen."

Trouwen in Nieuwe Tonge

De datum van Arijanne en Hans uit Nieuwe Tonge zal dan toch ook best populair zijn: Zij trouwen wel in het trouwseizoen: op vrijdag 15-05-2020. "Hans vroeg mij vorig jaar begin februari ten huwelijk en toen gingen we verzinnen over data. Ik vond 15-05-2020 leuk, want 15+5=20. En het was nog op een vrijdag ook!" Arijanne trouwt al voor de tweede keer in Nieuwe Tonge. "Mijn ouders hebben een eigen zorgboerderij en daar komt een grote tent waar we onze ceremonie doen en daarna vieren we het feest ook in de tent. Ideaal op het dorp voor mijn vier opa's en oma's die dit nog mee mogen maken. We trouwen in western style. We maken er een echte Nieuwe Tongse bruiloft van."