De Hazersweg biedt mogelijk plek aan een nieuwe Aldi.
De Hazersweg biedt mogelijk plek aan een nieuwe Aldi. Foto: Gerrit van Loon

Krijgt Ouddorp een nieuw Aldi filiaal?

Alle belanghebbende partijen doen er nog wat geheimzinnig over, maar bevestigen wel de interesse van Aldi om een nieuwe supermarkt te vestigen in het bedrijfspand van de houthandel aan de Hazersweg 27a. RondomVandaag maakte een belrondje in de hoop meer informatie te krijgen.

Ouddorp – Allereerst maar eens de vraag aan Aldi Nederland of de wens om zich in Ouddorp (in Oude-Tonge staat al een filiaal bij het winkelcentrum aan het Dabbehof) te vestigen gegrond is. "Het klopt dat er een vergunningaanvraag is gedaan. Op dit moment kunnen we er geen verdere uitspraken over doen. Aldi bekijkt altijd goede locaties, waarbij een goede bereikbaarheid en voldoende parkeergelegenheid van groot belang zijn. Nieuwe filialen voldoen altijd aan de meest recente formule van ons, waarbij de focus ligt op verse producten zoals vlees, vis, groente en fruit", aldus woordvoerder Jerina van Heck van Aldi Nederland na langdurig aandringen.

Vernieuwingsstrategie

Drieënhalf jaar geleden startte Aldi met het uitrollen van hun 'vernieuwingsstrategie'. Nieuwe winkels werden geopend (onder andere in Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland), bestaande verbouwd. Naast het uitgebreide versassortiment onderscheidt de nieuwe formule zich door een duidelijke presentatie van producten. Om het praktischer te zeggen: toegankelijkheid door brede gangen, een goede bereikbaarheid en voldoende gratis parkeerplaatsen. Ook werden diverse A-merken als Heineken, Unox en Coca-Cola toegevoegd.

De hoofdbasis van de supermarktketen in Nederland is gevestigd in Culemborg. Aldi heeft in ons land zo'n 500 filialen. Er er komt er dus mogelijk eentje bij in Ouddorp. We worden teruggebeld door de communicatieafdeling van de gemeente Goeree-Overflakkee. De reactie van de portefeuillehouder is karig. SGP-wethouder Daan Markwat: "Op dit moment is het nog te vroeg om een inhoudelijke reactie te geven. De toetsing van de vergunningsaanvraag loopt nog."

De Hazersweg

Dan maar naar het pand aan de Hazersweg zelf toe. Daar is al meer dan honderd jaar Hoek Houthandel BV gevestigd. Over de verkoopprijs ervan wordt nog onderhandeld. Bij de gemeente is van Aldi op 24 december vorig jaar de aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Op 7 januari publiceerde de gemeente die aanvraag 'met de bedoeling om het publiek te informeren'. Dat laatste kan worden betwijfeld. Veel meer dan de wens van Aldi om daar een supermarkt te vestigen vermeldt de publicatie niet. Tegen ingekomen aanvragen kunnen nog geen bezwaren worden ingediend. Kortom: wordt vervolgd.
Tekst: Gerrit van Loon