Afbeelding
Foto: Sam Fish

Lenny Kruider te zien in Holland's Next Top Model

Ze is 20 jaar, haar ouders hebben een beddenwinkel in Sommelsdijk en ze werd vierde bij Holland's Next Top Model (HNTM). Lenny Kruider is de nieuwste beroemdheid op het Zuid-Hollandse eiland.

"Mensen zeiden al jaren dat ik mee moest doen met Holland's Next Top Model (HNTM), maar ik was ervan overtuigd dat ik ongeschikt was," vertelt ze. "Ik heb me uiteindelijk aangemeld om ook de rest ervan te overtuigen dat ik zou falen. En toen bleek het ineens heel goed te gaan." Lenny werd uiteindelijk vierde in de competitie.

"Als ik wat meer had gedacht dat ik het kan en als ik er meer voor was gegaan, had ik verder kunnen komen. Maar ik ben trots op mijn vierde plek en mijn familie en vrienden ook. Dat is het belangrijkste."

Ervaring

Meedoen aan een wedstrijd en een programma als Holland's Next Top Model is niet niks. Je wordt een maand lang afgesloten van de buitenwereld, je hebt geen contact met je vrienden en familie en je woont in een huis met allemaal mensen die je niet kent. "Dat was stom en leuk tegelijk," laat Lenny weten. "Het is een heel bijzondere ervaring. Je leert iedereen op een bepaalde manier kennen en we zijn echt goede vrienden geworden. Je gunt het elkaar heel erg, maar je gunt het jezelf net wat meer. Dat is heel apart. Maar we zijn ondanks de concurrentie wel echt een hechte club geworden."

Toekomst

Volgens Lenny heeft de show haar niet heel veel opgeleverd. Op de goede ervaring na. "Er komt een opdracht aan, maar daar mag en kan ik nog niks over zeggen. En daarna is het allemaal nog heel vaag. We gaan afwachten wat de toekomst brengt."

Als het aan Lenny ligt gaat ze terug naar school. "Ik heb al een opleiding afgerond, tot interieuradviseur," vertelt ze. "Die creativiteit wil ik eigenlijk niet kwijt. Maar ik wil ook wel weer gaan studeren. Ik vind het altijd wel interessant om te weten hoe mensen in elkaar zitten. Dus misschien iets met psychologie, of sociaal werker. Ik heb gelukkig nog een paar maanden tot ik echt moet beslissen." Wie weet waar we Lenny terug gaan zien.
Tekst: Sam Fish