Afbeelding
Foto:

Mopperen met Moppereend

Rotterdam – Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die landelijk starten met Het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 22 januari, leest iedereen voor uit Het Prentenboek van het Jaar. Dat is dit jaar Moppereend, uitgegeven door kinderboekenuitgeverij Lemniscaat.

Donderwolkje

Moppereend gaat gedurende het verhaal van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het chagrijnige gedrag van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven moppereend groter en groter, tot het een 'megantische' zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan? De boel barst los: regen, dansende dieren in de plassen en een regenboog. Moraal van het verhaal: hoe donker de wolken ook worden, ooit lossen ze weer op en schijnt de zon.

Top Tien

Naast dit grappige prentenboek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen voor de Prentenboek TopTien negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2018. Tijdens De Nationale Voorleesdagen, die duren van woensdag 22 januari tot en met zaterdag 1 februari, worden deze tien boeken extra onder de aandacht gebracht. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt het Prentenboek van het Jaar uit in een mini-editie die bij de boekhandel te koop is voor € 5,25.

Afbeelding