De winteractie is vooral erg populair
De winteractie is vooral erg populair :

Steun uw lokale ondernemers!

BOLSWARD - Je hoort het overal in Nederland; de winkelstraten blijven leeg en er wordt steeds meer geshopt online. De Bolswarder Stadszegel probeert daar verandering in te brengen. Door zegeltjes te sparen maak je kans op korting en met de winteractie, die loopt tot het eind van februari kun je daarnaast ook leuke prijzen winnen.

De Bolswarder Stadszegel is al een aantal jaar geleden gestart door Simon Hottetot, de eigenaar van pizzeria Ponte Vecchio. Diverse ondernemers uit de binnenstad sloten zich aan. Zo ook Jacob Jan Atsma, eigenaar van de DA Drogist. Hij is al 27 jaar lang winkelier in Bolsward en heeft de tijden zien veranderen: “Ik zie het elke dag, er zijn minder klanten over de vloer, de omzet wordt lager. Het is in deze tijd, waar alles online gebeurt, gewoon heel moeilijk om een winkel te runnen.”

Volgens hem is dat één van de redenen dat de Bolswarder Stadszegel destijds in het leven is geroepen. Het zou de Bolswarders weer naar de winkelstraat lokken. Korting werkt immers altijd en gratis dingen nog beter. “Ik merk dat de Wintereditie van de Bolswarder Zegelactie goed gaat.” Mensen die meedoen kunnen hun volle spaarkaart (20 zegels) inleveren en aan het eind van de actie worden er winnaars getrokken. Het prijzenpakket wordt samengesteld en aangeboden door de deelnemende winkeliers.

Naast de Wintereditie kunnen Bolswarders het hele jaar door sparen voor korting. Bij besteding van €5.00 in de deelnemende winkels krijg je één zegel. Vijftig zegels staat garant voor €1.70. Spaar je dus even door en heb je tien spaarkaarten, dan heb je al €17 korting. Die korting kan je dan weer spenderen bij de deelnemende winkels.

Er zijn zes winkels die op dit moment meedoen met de actie. Dit zijn de DA drogist van Jacob Jan (marktplein 10), pizzeria Ponte Vecchio (Wipstraat 10), de HEMA (Appelmarkt 15), de ETOS (appelmarkt 10), Sigarenmagazijn Landskroon (Dijkstraat 12), Bakkerij van der Werf (Marktstraat 4) en Het Boekhuis (Appelmarkt 6). Elke ondernemer kan meedoen met de acties van Bolswarder Stadszegel. Drogist Jacob Jan lijkt dat leuk: “Hoe meer ondernemers meedoen, hoe aantrekkelijker het wordt voor de klant. Mensen zijn gek op prijzen en de zegels zijn echt een begrip in Bolsward.”

Jacob Jan ziet ergens wel in dat het sparen van zegels niet helemaal meer bij de tijd is. Zeker niet nu steeds meer winkels hun eigen, vaak elektronische, spaarkaarten hebben. Toch is hij positief over de Stadszegel: “Het gaat niet alleen maar meer om het voordeel. Dit is een kans voor Bolswarders om lokale winkeliers te steunen. Niemand wil dat de winkelstraat uitsterft en ik denk ook zeker dat de stenen winkel altijd zal bestaan. Toch is het een hart onder de riem voor ondernemers als ze gesteund worden door hun stadsgenoten. Dat doe je namelijk uiteindelijk ook als je de Bolswarder Stadszegel spaart.”

Afbeelding