Afbeelding
Foto:

Kapper Wia: "Ga absoluut niet thuis met een schaar in de weer!"

URETERP - Als maatregel tegen het alsmaar verspreidende coronavirus COVID-19 zijn alle kapperszaken gesloten tot nadere orde. Het blijkt dat er veel zaken dicht gegaan zijn en steeds meer mensen zitten thuis. Wij spraken Met Wia, een kapster die werkzaam is bij Trendkappers in Ureterp, over hoe zij deze maatregelen ervaren, welke maatregelen zij zelf namen en wat je moet doen nu alle kappers gesloten zijn.

"We zijn gesloten omdat we juist in onze branche veel contact hebt met heel veel verschillende mensen. Daardoor kun je zelf sneller besmet raken, maar natuurlijk ook meer mensen besmetten. We gaan ook niet thuis bij mensen knippen. Wat we wel doen is de verkoop van haarproducten online voortzetten. Je kan ook als klant alvast een afspraak maken voor wanneer we wel weer opengaan. Daar hebben we het wel erg druk mee. Je kan ook op aanvraag een recept krijgen voor een andere haarkleur met een persoonlijk instructiefilmpje. Daar kun je dan thuis zelf mee aan de slag. Ook hebben we acties, bijvoorbeeld bij bestelling van zes knipbeurten is de zesde knipbeurt gratis."

"We houden in de zaak een grote schoonmaak. Alles waar je mee in contact met anderen kan komen en eventueel kan leiden tot een besmetting wordt goed gepoetst."

"Toen we nog open waren hebben we geprobeerd zoveel mogelijk maatregelen aan te houden om te voorkomen besmet te raken. We hebben bijvoorbeeld gezorgd dat elke klant minstens 1,5 meter afstand hield, zoveel mogelijk mensen van elkaar afhouden, niet te veel mensen in de zaak, niet met mensen praten als je ze van de zijkant knipt. Op deze manier hebben we zoveel mogelijk direct contact gemeden en heel veel poetsen. Zodra iemand in de wachtruimte zat ervoor zorgen dat er een op de stoel zat om zo te voorkomen dat er niet genoeg ruimte tussen de mensen zat."

"Mijn tip voor thuisknippers is eigenlijk: knip het gewoon niet! Het is geen goed idee. Wij doen niet voor niks 4 jaar naar school om het vak te leren. Probeer dan je haar vast te doen of net wat extra gel."