2020,ISG,Almaty,Kazakhstan,Jasper,Iwema,Netherlands
2020,ISG,Almaty,Kazakhstan,Jasper,Iwema,Netherlands Foto: David Reygondeau

IJsspeedway Heerenveen: Op deze jongens moet je letten!

Als je voor de allereerste keer een wedstrijd van ijsspeedway gaat bekijken, weet je natuurlijk niet op wie je moet letten. Rondom dook speciaal voor jullie in het klassement en licht vijf rijders voor je uit!

Igor Kononov

Kononov staat op dit moment eerste in de wereldkampioenschappen. Zijn eerste succes behaalde hij in motorcross maar op het ijs schittert hij. Hij werd als junior al drie keer Europees Kampioen. Als senior won hij twee keer de Russische beker en hij werd in 2018 Europees Kampioen. Wordt dit zijn tweede Europese titel?

Dinar Valeev

Valeev is ook een Russische rijder en doet al jaren mee met de top. De russen zijn bijzonder goed in ijsspeedway. Dit komt mede door het topsportklimaat. Ze kunnen het hele jaar door in eigen land trainen en worden goed betaald. Dinar Valeev heeft nog steeds kans op de titel maar zou zijn uiterste best moeten doen om zijn landgenoten te verslaan.

Dmitry Khomitsevich        

Khomitsevich is een grote naam in de wereld van ijsspeedway. Hij won meermaals het goud voor de Russische federatie tijdens WK's. Ook zijn broer Vitaliy Khomitsevich is wereldkampioen geweest.

Jasper Iwema (rechts)

Eén van de twee Nederlandse racers. Hij is momenteel de beste ijsspeedracer in Nederland en doet ook in het Europese klassement niet onder voor zijn concurrenten.

Bart Schaap (links)

Schaap werd verrast met één van de felbegeerde wildcards. Door een gebrek aan ijs konden er geen kwalificaties gereden worden. De bond werd gedwongen keuzes te maken en hun oog viel op Schaap en de Oostenrijker Charly Ebner.

2020_ISG_Togliatti_Russia_Bart,Schaap,Nedherland