Afbeelding
Foto:

Gezocht: stagiair om onze redactie te versterken

Wij zoeken een gemotiveerde stagiair om onze gezellige redactrice te ondersteunen in haar werkzaamheden. Je kunt zelfstandig werken en krijgt hier alle kans om je schrijfvaardigheden uit te breiden. We zijn een klein, informeel, team en eigen ideeën worden zeer gewaardeerd. Je schrijft zowel voor de huis-aan-huiskranten, websites en Facebookpagina's. Daarnaast zijn we bezig met het opzetten van een recreatiekrant waar we je graag bij betrekken.


Wat ga je doen?

Jij schrijft vrije redactie bedenken en schrijven; elke twee weken moet de krant weer naar de drukker. Samen met de redactrice en freelancers denk je na over de invulling van de krant. Wat staat er te gebeuren? Wat speelt er in de wereld, in Nederland of op lokaal niveau? Welke speciale dagen staan op de planning? Wat voor invalshoek kiezen we en welke bronnen kunnen onze vragen beantwoorden? Daarnaast werk je samen met bedrijven en schrijft je voor hen advertorials. Je denkt mee over teksten voor op de Facebook-pagina's

Over welke vaardigheden moet je beschikken?

Je bent een creatieveling en kan zowel zelfstandig als in teamverband werken. Je bent nieuwsgierig van aard en stressbestendig (handig voor de deadlinedagen). Je vindt het niet eng om je eigen mening te geven en hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal. Natuurlijk mag je fouten maken. Je durft te bellen of je wil hier, samen met je collega's, in groeien.

Wat kunnen wij je bieden?

Op de redactie hangt een gezellig en open werksfeer. We gaan vaak samen eten in de kantine en vrijdag hebben we snackdag. Je krijgt je eigen plekje vlakbij je mede-redacteur en stagebegeleider. Heb je een leuk idee, dan mag je daarmee aan de slag, je hebt dus veel vrijheid in je werkt. Tenslotte leer je te werken in de meest gebruikte software voor uitgevers. Onder andere DPG (van Trouw, Volkskrant en AD) werkt met deze software.

Spreekt deze tekst jou aan? Stuur dan een mailtje mendy@rondomvandaag.nl. Vergeet niet je cv en een motivatie mee te sturen!